ZIMA SE NE PREDAJE: Ledena kiša i sneg otežavaju saobraćaj

Zbog pogoršanja vremenskih prilika vozače na putevima u Srbiji očekuju pravi zimski uslovi vožnje

  • 0

Vozače očekuju, zbog pogoršanja vremenskih prilika koje je zahvatilo i naše krajeve, pravi zimski uslovi vožnje, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Slab sneg, koji se u nižim predelima na pojedinim deonicama zadržava na putu, otežava saobraćaj na području Vojvodine u zapadnim i istočnim krajevima Srbije.

Pojačan jugoistočni vetar u košavskom području dodatno otežava saobraćaj, a na pojedinim deonicama je zbog vejavice i vidljivost smanjena.

Zbog kiše na severu, koja se može lediti pri tlu, vozačima se savetuje izuzetan oprez u vožnji.

U planinskim predelima pada slab do umeren sneg, kolovozi su pretežno mokri, a na pojedinim deonica je došlo do fomiranja manjeg snežnog pokrivača.

Zbog nižih temperatura i pojačanog vetra izražena je opasnost od poledice.

SUBOTICA PREKRIVENA SNEGOM, KILOMETARSKE KOLONE NA GRANIČNIM PRELAZIMA

Sneg u Subotici ne prestaje da pada, a na graničnim prelazima Horgoš i Kelebija stvaraju se kilometarske kolone kamiona.

U Metorološkoj stanici na Paliću jutros je u sedam časova izmereno je 11 centimetara snega.

Kako je jutros saopštio AMSS, zbog nepovoljnih vremenskih prilika u Mađarskoj, za teretna vozila preko 7,5 tona uvedena je zabrana ulaska u Mađarsku na graničnom prelazu Horgoš i Kelebija, dok je za ostale kategorije vozila obavezna upotreba zimske opreme i lanaca.

Prema rečima šefa zimske službe kompanije "Vojput" Ivana Sudarevića kolone kamiona na graničnim prelazima otežavaju prolaz kamiona za čišćenje snega. Po njegovim rečima, na Horgošu je kolona dugačka četiri kilometra, dok je na Kelebiji kolona dugačka oko jednog kilometra.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA