Kusturica: Čast mi je što sam u Krunskom savetu!

- Veoma me raduje što ćemo imati prilike da zajednički radimo za dobro našeg naroda u godinama koje su pred nama - istakao je prestolonaslednik Aleksandar u pismu Emiru Kusturici

  • 10

Proslavljeni srpski reditelj Emir Kusturica novi je član Krunskog saveta, a njega je za člana ovog tela u utorak 26. marta imenovao prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević.

"Velika mi je čast i zadovoljstvo da i formalno potvrdim Vaše imenovanje za člana Krunskog saveta. Veoma me raduje što ćemo imati prilike da zajednički radimo za dobro našeg naroda u godinama koje su pred nama", istakao je prestolonaslednik Aleksandar u pismu reditelju.

Profesor Emir Kusturica kaže za Telegraf da je njegovo imenovanje u Krunski savet za njega velika čast.

- Priređena mi je velika čast i sreća što ću biti imenovan u Krunski savet. Ovo postavljenje je produkt prijateljstva i zajedničkog rada sa gospodinom Matijom Bećkovićem. Ovim nastavljam da se borim za poštovanje kralja, vraćanje monarhije u Srbiju, što će prouzrokovati manje pljuvanja i psovanja u zemlji - kaže Kusturica.

Emir Kusturica je filmski režiser, scenarista, producent, kompozitor i glumac. Rođen je 24. novembra 1954. godine u Sarajevu. Dobitnik je više velikih nagrada svetskog značaja. Kusturica je srpski ambasador UNICEF-a od 2007. godine.

Članovi Krunskog saveta su i istoričar Čedomir Antić, književnik Matija Bećković, dramski pisac Dušan Kovačević, književnik Predrag Marković, stručnjak za strana ulaganja Milan Parivodić, kao i književnica Svetlana Velmar Janković.

(D. Zlojutro)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • сердар јоле

    29. mart 2013 | 16:35

    Свака част за именовање великог умјетника и прије свега слободног човјека! Нека се многи угледају на њега! Тако се бори за свој народ!

  • Mina

    29. mart 2013 | 14:50

    Kad bi se ovaj čovek okupao lakše mi mi bilo

  • stevan

    29. mart 2013 | 14:54

    Odlican komentar :) bas pravi ... svaka cast ... pozdrav iz Subotice ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA