AMERIKA U ŠOKU: Ubijen jedan od glavnih tužilaca u Teksasu (FOTO)

Majk Mekleland i njegova supruga ubijeni su u svojoj kući u gradiću Forni, južno od Dalasa, dva meseca nakon što je ubijen i zamenik tužioca Mark Hase

  • 4

Jedan od glavnih tužilaca u Teksasu, Majk Mekleland i njegova supruga, koji su juče ubijeni, žrtve su planiranog napada, kao i njegov zamenik Mark Hase, koji je ubijen pre dva meseca, prenose američki mediji.

Javnost u SAD je šokirana jučerašnjim dvostrukim ubistvom, pogotovo nakon ranijeg ubistva zamenika tužioca, što se dugo nije dogodilo u Americi.

Tužilac Mekleland i njegova supruga ubijeni su u svojoj kući u gradiću Forni, južno od Dalasa, pošto je ubica u njih ispalio više rafala iz automatskog oružja.

- To nije slučajno ubistvo, to je ciljani napad - izjavio je gradonačelnik Fornija Daren Rozel.

Tužilac Mekleland je imao dvadesettrogodišnju karijeru u vojsci SAD, a učestvovao je i u operaciji Pustinjska oluja 1991. godine u oslobađanju Kuvajta.

Policija sada istražuje moguću vezu sa ubistvom zamenika tužioca Hasea, koji je likvidiran krajem januara, istog dana kada je Ministarstvo pravde SAD saopštilo da tužilaštvo ovog okruga u Teksasu vodi istragu za reketiranje protiv jedne rasističke grupe.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neša

    1. april 2013 | 09:11

    Najupečatljivije je da je učestvovao u oslobadjanju Kuvajta ! Sve oslobodioci bre!

  • ДАШОНИe

    1. april 2013 | 09:54

    ЗАШТО ЈАВНОСТ ШОКИРАНА ,? КОЛИКО ЈЕ ОН ПОСЛАО ЉУДИ НА ВЕШАЛА И ЕЛЕКТРИЧНУ СТОЛИЦУ, И СВАКИ ПУТ ЈЕ БИО " ""У ПРАВУ""?

  • John

    1. april 2013 | 12:30

    Da sve ste u pravu a nedaj Boze da vam neko napadne na sestru brata familiju onda bi na sudu kazali sudija malo si ga osudio

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA