Prva fotografija velikog "fijata 500 XL"!

Produžena verzija "fijata 500 L" moći će da preveze sedam putnika, ulazi u serijsku proizvodnju u maju ove godine takođe u Kragujevcu, a njegova cena još nije saopštena

  • 4

Na internetu se pojavila fotografija produžene verzije "fijata 500L". Novi model, koji će se takođe izrađivati u Kragujevcu, najverovatnije će nositi oznaku 500XL i moći će da preveze sedam putnika, a prema ranijim najavama, serijska proizvodnja počeće u maju 2013.

Kako će "fijat 500XL" izgledati, mogli smo da vidimo na osnovu njegovih patentnih crteža, a sada je prvi put jedna fotografija ovog automobila dospela u javnost. Kao i kod mnogih sličnih modela koji su nastali produženjem standardne verzije određenog automobila, estetski izgled i proporcije "fijata 500XL" podređeni su njegovoj funkciji - prevozu većeg broja putnika.

Prema do sada dostupnim informacijama, 500XL imaće isto međuosovinsko rastojanje kao i model sa pet sedišta, a ukupna dužina vozila veća je za 150-200 mm, zahvaljujući dodatnom prepustu iza zadnje osovine. "Fijat 500XL" ima tri reda sedišta, a u poslednjem redu ima mesta za dva putnika. Osim toga, automobil bi trebalo bi da ima i veći prtljažnik za oko 100 litara.

Očekuje se da će motori biti preuzeti iz "fijata 500L". Na raspolaganju su dva benzinca, 1,4 litarski četvorocilindrični motor sa 95 ks i 0,9 litarski dvocilindrični TwinAir koji razvija 105 ks, i dva dizelaša, 1,3 litarski MultiJet sa 85 ks i 1,6 litarski MultiJet II sa 105 ks.

Generalni direktor kompanije "Fiat autobomobili Srbija", Antonio Ćezare Ferara, ranije je najavio da će se u prodaji naći i verzija koja će imati mogućnost pogona na metan, odnosno na komprimovani prirodni gas.

Do prvih kupaca "fijata 500XL" trebalo bi da dođe krajem jula, a cena ovog automobila za sada nije saopštena.

(Telegraf.rs / Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vojvoda

    25. april 2013 | 15:11

    Ruzan je.

  • Мирослав М. Копривица

    25. april 2013 | 14:42

    Да ми је да видим оног Биџу из Свилајнца, који лупи и оста жив, каже, ТО ЈЕ ДОШЛА НЕКА ИТАЛИЈАНСКА МАФИЈА, па и Зоран Михајловић, председник Синдиката се није прославио, каже, не верујем ја у то... свака част... Не треба заборавити заслужне, Тадић, Динкић и Верко... ове сада на власти није паметно помињати шта су говорили, углавном свашта. Добар је то ауто, има будућност а ми прилику да схватимо како ради Европа, радно и дисциплиновано, са минимумом радника.

  • Su021

    25. april 2013 | 14:08

    Xl odvratan je :(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA