Izrael bombardovao pojas Gaze!

Vojska je precizirala da je pogođeno skladište oružja i mesto za obuku hamasovaca, nakon što su prethodne noći rakete pale na jug Izraela. U udarima niko nije ranjen

  • 0

Izrael je rano jutros reagovao vazdušnim udarima po ciljevima islamističkog Hamasa kao odgovor na raketnu vatru iz pojasa Gaze, saopštila je danas izraelska vojska.

Vojska je precizirala da je pogođeno skladište oružja i mesto za obuku hamasovaca, nakon što su prethodne noći rakete pale na jug Izraela. U udarima niko nije ranjen.

Vojska je takođe zatvorila glavni granični prelaz s tom palestinskom teritorijom.

U subotu su hiljade Izraelaca izašle u parkove i šume da slave jevrejski praznik Lag Baomer paljenjem vatre. Rakete iz Gaze su eksplodirale na otvorenom i nije bilo ranjenih, navodi Asošijeted pres.

Od osmodnevnog sukoba između izraelske vojske i Hamasa u novembru, rakete su retko ispaljivane na jug Izraela, međutim armija je saopštila da "neće tolerisati nijedan pokušaj da se povrede izraelski civili" i da se situacija vrati gde je bila pre novembarske kampanje, kada su rakete padale skoro svakodnevno,

Izrael smatra lidere islamističkog Hamas, vladare pojasa Gaze, odgovornim za svo nasilje koje potiče sa te teritorije.

Za sada nijedna organizacija nije preuzele odgovornost za najnovije raketiranje, ali je nedavno ekstremna grupa salafista izvela nekoliko napada, uključujući i jedan sa egipatskog sinajskog poluostrva na izraelsko letovalište Ejlat na Crvenom moru.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu zapretio je da će se za to platiti visoka cena. Hamas inače smatra salafiste pretnjom svojoj vladavini i hapsi ih rutinski. Salafisti smatraju i radikalni Hamas isuviše umerenim.

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto: Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA