Cvijan tuži Naše novine, one traže zaštitu od Vučića

Poslanik SNS smatra da je ovaj dnevni list ugrozio bezbednost njegovog šestogodišnjeg sina jer je pisao o njegovom letovanju u Dubaiju. Iz "Naših novina" traže da Cvijana pregledaju lekari

  • 2

Vladimir Cvijan, predsednik skupštinskog Odbora za ustavna pitanja, najavio je da će podneti krivičnu prijavu protiv direktora i glavnog i odgovornog urednika "Naših novina" Vuka Vučurevića i Antonija Kovačevića zbog ugrožavanja bezbednosti njegovog šestogodišnjeg sina.

- Ova dva čoveka danas su u moje ime ''popili krivičnu prijavu'' zbog ugrožavanja bezbednosti mog sina, koji ima šest godina, i moje porodice - rekao je Cvijan u Skupštini, dodavši da njegovi advokati upravo sastavljaju prijavu.

Cvijan je objasnio da je juče primio telefonski poziv iz "Naših novina" u kom je upitan gde je bio na letovanju, te da je tada shvatio da su "skinuli" fotografije njegovog sina i supruge s njenog profila na Fejsbuku.

- Oni su juče pretili da će objaviti sliku mog sina od šest godina u svojim novinama - rekao je on vidno uzbuđen, nazivajući Kovačevića i Vučurevića manijacima i pokazujući novinarima letke sa fotografijama Vučurevića i Kovačevića na kojima piše "Pažnja! Pedofili!".

"Politikom se ne bavi ni moj sin od šest godina, ni moja porodica", napomenuo je Cvijan, i dodao:

- To je najniži, najgnusniji način da se neko bavi novinarstvom.

Cvijan smatra da su njegov sin i njegova bezbednost ugroženi, podsećajući da je reč o novinama koje su napadale i bezbednost porodica premijera Ivice Dačića i potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića. On je pozvao nadležne državne organe da istraže motive i preduzmu sve mere protiv dvojice odgovornih iz "Naših novina", dodajući da je reč o ljudima koji "imaju dugu istoriju raznog drugog nenormalnog ponašanja i u svojoj porodici i oni lično".

On ih je nazvao "najgorim pedofilima u Srbiji" i izrazio nadu da će nedavno usvojen "Marijin zakon" biti prvo primenjen na njima. Cvijan je uputio poziv roditeljima da ne dozvole ovim ljudima da prilaze njihovoj deci, a novinarima da prave razliku između političara koji obavljaju javne funkcije i njihovih porodica.

Jutros su na vozilima u okolini redakcije "Naših novina", zakačeni za brisače na staklima, osvanuli leci s fotografijama direktora i glavnog urednika i natpisom "Pažnja! Pedofili!".

"Naše novine" danas su objavile tekst pod naslovom "Srbija u dubiozi, Cvijan u Dubaiju", dok je na naslovnoj strani to glavna tema uz opasku: "Cvijan se luksuzira i preti novinarima".

Tekst je, u stvari, prepričan dijalog koji je novinarka tog lista vodila s Cvijanom nakon što ga je pozvala da pita kako se proveo na odmoru i koliko je to koštalo, a obiluje pretnjama koje joj je, kako ona tvrdi, funkcioner SNS uputio. Uz tekst su objavljene i dve fotografije za koje je Cvijan danas u Skupštini rekao da su skinute s Fejsbuk profila njegove supruge.

Ovim povodom usledilo je i saopštenje redakcije "Naših novina".

- Jutros oko 10 časova u Poenkareovoj ulici, nedaleko od sedišta redakcije, pojavili su se pamfleti kojima se teško vređaju direktor i glavni i odgovorni urednik našeg lista, Vuk Vučurević i Antonije Kovačević. Na pamfletima, koje su dve ženske osobe jutros delile i kačile na parkirane automobile, iznad fotografija Vučurevića i Kovačevića stoji naslov: "PAŽNJA! PEDOFILI!!!", a ispod potpis: "Molimo roditelje da ne dozvole ovoj dvojici da prilaze njihovoj deci! Najbolje ih odmah prijavite najbližoj stanici policije!" - navodi se u saopštenju "Naših novina".

Nedugo zatim, pomenuti pamfleti pojavili su se i u Skupštini Srbije, gde ih je poslanicima i prisutnim novinarima delio Vladimir Cvijan, poslanik Srpske napredne stranke.

 

Redakcija "Naših novina" s gnušanjem odbacuje ove optužbe gospodina Cvijana i traži od nadležnih u Skupštini Srbije da spreče poslanika SNS da dalje deli pamflete i iznosi notorne laži skrivajući se iza poslaničkog imuniteta.

- A prava istina glasi ovako... Novinarka našeg lista Brankica Ristić juče je pozvala Vladimira Cvijana za komentar povodom fotografije sa njegovog letovanja u Dubaiju, koje smo pronašli na Fejsbuku. Ne sačekavši da čuje pitanje, Cvijan je počeo da joj preti i viče na nju, začinivši sve to bujicom najprostačkijih psovki, poručivši, između ostalog, da će "doći u redakciju i svima nam j...i mater"(?!) Kad je shvatio da je preterao, naprasno je svoj nastup pokušao da opravda izgovorom da zapravo "pokušava da zaštiti svoju suprugu i dete - navodi se u saopštenju "Naših".

Iako mu je novinarka, a nešto kasnije i glavni urednik Antonije Kovačević, kome je takođe pretio, u više navrata ponovila da se tekst ne bavi njegovom suprugom i sinom i da nemaju nameru da objavljuju njihove fotografije, Cvijan je uz psovke nastavio da ponavlja ničim izazvanu patetičnu priču o "zaštiti porodice".

- Redakcija "Naših novina" traži od državnih organa da nas zaštite od bahatog ponašanja, uvreda, pretnji i izmišljotina kojima smo izloženi od poslanika SNS. Takođe, tražimo od predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića da opomene svog stranačkog kolegu da prestane s napadima na naš list i da ne ugrožava bezbednost zaposlenih u "Našim novinama". Na kraju, apelujemo na lekarsku službu Skupštine Srbije da hitno proveri psihičko stanje gospodina Cvijana, jer najiskrenije sumnjamo da je ono ugroženo - zaključuje se u saopštenju "Naših novina".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ralexic

    16. maj 2013 | 19:07

    KAKO ISTINA POGADJA.PA RECI MAJKU MU JESI LI BIO U DUBAJI ILI NISI.A NAMA OSTAJE DA TI VERUJEMO ILI NE VERUJEMO.

  • Bojko

    16. maj 2013 | 18:02

    Hapsi Vlado sta cekas? Sve redom,narod je iza tebe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA