Hrvati švercuju vijagru iz Srbije, kod nas duplo jeftinija!

Zaposleni osječke carine u poslednjih godinu dana oduzeli su švercerima ukupno 484 tablete vijagre i 902 komada gela za potenciju "kamagra"

  • 3

Hit među krijumčarima u Slavoniji i Baranji postale su tablete za jačanje seksualne moći. Zaposleni osječke carine u poslednjih godinu dana oduzeli su švercerima ukupno 484 tablete vijagre i 902 komada gela za potenciju "kamagra".

Reč je o sedam zaplena u poslednjih godinu dana.

- Proizvodi su dostupni i na našem tržištu pa je mogući razlog za krijumčarenje i razlika u ceni - navode u Carinskoj upravi RH.

Kriza je, kažu upućeni, ostavila malo novca za užitke pa muškarci teška srca izdvajaju 23,8 evra za dve tablete vijagre, koliko koštaju u hrvatskim apotekama.

- Pada nam prodaja takvih preparata već godinama. Pacijenti nam priznaju da ih nabavljaju u susednim zemljama jer su jeftinije - kaže magistar Branimir Marinović, zamenik upravnika apoteka Tripolski.

Skrivaju je svuda

Carinici su je otkrivali u pretincu za lični prtljag vozača autobusa, u prepravljenom krovu, u dvostrukom dnu podnožja auta, pa čak i među rezervnim sijalicama.

Švercerima preti kazna od 1.000 do 100.000 kuna, odnosno od 132,2 evra do 13.200 evra. Visina kazne zavisi od vrednosti robe.

- U nekoliko slučajeva pokrenuti su postupci za zaštitu prava intelektualnog vlasništva, ali nisu okončani, pa ne raspolažemo podacima da li je reč o krivotvorinama - kažu u carinskoj upravi.

- Ako lekovi nisu original, razlika u ceni još je veća - pretpostavlja magistar Marinović.

Krijumčari su "pali" tri puta u Bajakovu, pa po jednom u slavonskom Šamcu, Batini, Erdutu i Tovarniku.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA