Tri i po godine za tuču sa smrtnim ishodom! (FOTO)

Viši sud u Kragujevcu osudio je nepravosnažno Mirka B. (27) na tri godine i osam meseci zatvora zbog ubistva Saše Lekića (30), kojeg je u svađi pretukao

  • 4

Deset meseci od kada je Saša Lekić (30) pretučen, nakon čega je preminuo u bolnici, Viši sud u Kragujevcu osudio je nepravosnažno Mirka B. (27) iz Kragujevca na tri godine i osam meseci zatvora zbog krivičnog dela nanošenja teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom.

Sukob dvojice mladića dogodio se krajem jula prošle godine, oko četiri sata ujutru, kada su se posvađali i potukli u dva navrata u dvorištu Osnovne škole "Živadinka Divac" u kragujevačkom naselju Stanovo.

Mirko i Saša su se sporečkali zbog psa koji je preminuli držao na povocu. Pas je ujeo Mirka B. Oni su se potukli najpre pred grupom poznanika iz naselja.

Posle toga dogodila se još jedna, kobna tuča u dvorištu iza škole, bez svedoka. Prebijenog Sašu Lekića, na poziv komšija koje su čule buku, policija je pronašla na betonu iza škole, kako krklja boreći se za vazduh.

Zbog teških povreda mozga, mladić je preminuo u bolnici nakon nekoliko dana.

Foto: Telegraf

Dragan Lekić, otac preminulog mladića, očajava pitajući da li život njegovog deteta zaista košta samo tri godine i osam meseci zatvora.

- Sina sam u bolnici prepoznao samo po ožiljku na kolenu, jer mu je lice bilo modro i izobličeno od udaraca. Sada mi je kuća zatvorena, nikoga sem njega nisam imao. Neće se završiti na ovoj presudi - očajan je bespomoćni otac.

On napominje da je njegov sin na telu imao čak 41 povredu, da su tokom suđenja svedoci menjali iskaze, da sumnja da je ipak bilo svedoka kobne tuče. U sudu kažu da bi Mirko B. danas bio slobodan čovek da sam nije priznao sve. Svedoka druge tuče nije bilo, a materijalni dokazi nisu nedvosmisleno mogli da ukažu na Mirka B., kažu u sudu.

Sudija višeg suda u Kragujevcu Gordana Veljović objašnjava da je za krivično delo teške telesne povrede sa smrtnim ishodom zaprećena kazna od dve do 12 godina.

- Ovaj slučaj bio je težak za suđenje, ali i životno težak. Najjači dokaz protiv optuženog bilo je njegovo priznanje. Veštaci su utvrdili da se napad desio u stanju velikog straha i smanjene uračunljivosti optuženog. Preminuli mladić jeste na telu imao 41 povredu, ali oni su se dva puta tukli te noći, padali na klupu i na tlo, povređivali se. Takođe, jedan udarac može da izazove nekoliko povreda, objašnjava sudija.

Na pitanje zašto krivično delo nije kvalifikovano kao pokušaj ubistva nego kao teške telesne povrede sa smrtnim ishodom, u tužilaštvu objašnjavaju da je Mirko B. naneo Lekiću niz udaraca pesnicom u glavu, ali bez namere da ga ubije. Obe strane u postupku žaliće se na presudu.

(M. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica

    22. maj 2013 | 16:50

    Samo?Kud ide ovaj svet?

  • Saša

    22. maj 2013 | 23:09

    Valjda samo u Sbiji, kada nekoga pesnicsama ubiješ od batina dobiješ tri godine (sa dobrim vladanjem dve). Pošto države nema, očekujem uskoro, da narod sam krene da deli pravdu.

  • Marina Marković

    22. maj 2013 | 22:14

    Samo?Pa u ovoj Srbiji se isplati ubijati ocigledno...Srbijo jadna li si !!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA