Mijatovićima uključena struja

Nakon pisanja ’’Telegrafa’’, dvanaestočlanoj porodici Ilije Mijatovića iz Mačvanskog Metkovića - uključena struja

  • 0

Nije prošao ni jedan dan od pisanja ’’Telegrafa’’ o tome kako se Mijatovići iz Mačvanskog Metkovića sa desetoro dece muče bez struje , koja im je isključena pre 8 meseci, a električari su popodne već stigli i priključili im električnu energiju.

- Ne mogu da verujem, nadao sam se da ćemo dobiti struju, ali ovako ekspresno, nismo očekivali. Bio sam napolju, kada mi je šesnaestogodišnji sin Dušan rekao da je zvao neko na telefon i obećao da će biti uključena struja. A odmah zatim, stigla su dvojica električara iz ’’Elektrodistribucije’’ i rekli mi da su dobili nalog od direktora da nam hitno priključe struju. Zamenili su i sat. Iako smo dugo čekali na ovaj dan, još ne verujemo kako je sve brzo rešeno - kaže nam Ilija Mijatović.

Rosanda, Dušan, Uroš, Sava, Suzana, Pavle, Anđelka ,Vujadin, Jovana i Ivana ne znaju šta bi pre da urade. Majka Ibojka ne mora više da pere veš napolju, uključili su odmah bojler kako bi se okupali u kadi.

- Nisam više znala kako da ih zabavim. Nisu mogli da gledaju televizor. Izađu napolje pa se igraju, ali im i to dosadi. Legali smo čim padne mrak, jer pored sveće nisu mogli ni da čitaju ni da uče. Kada su došli električari, rastrčali su se okolo od sreće - kaže Ibojka.

’’Telegraf ’’ je pozvao i ministra policije i potpredsednika vlade Srbije, Ivicu Dačića, koji je 2008. krstio Jovanu u seoskoj crkvi, da ga obavesti da Mijatovići nemaju struju. Zatečen, na službenom putu u Australiji , Dačić je rekao da nije znao da im je struja isključena, ali da će im pomoći koliko može.

(Telegraf.rs / M.E)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA