SANU traži zabranu Farme i Velikog Brata!

Akademik Ivan Jevtić je na sednici Srpske akademije nauka rekao da se mora pronaći način da se zatvore ti izvori zla, kako je nazvao najpopularnije rijaliti programe

  • 17

Akademik Ivan Jevtić zatražio je danas od Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) da se oglasi i da zajedno sa Vladom Srbije preduzme nešto kako bi se rijaliti šou programi "Veliki Brat" i "Farma", koje je nazvao izvorima zla, "skinuli" sa TV programa!

 

Jevtić je na sednici skupštine SANU rekao da te emisije predstavljaju poniženje i uništavanje svega ljudskog i moralnog, kao i da ugrožavaju duh srpske nacije, ali i da niko ništa ne preduzima zbog nezavisnosti i slobode medija.

 

- Treba da postoji sloboda medija, ali zbog nečega što dira direktno u mentalno stanje nacije, Akademija je dužna da na neki način reguje. Treba pronaći način da se reaguje i zatvore ti izvori zla. To je nezdravo i treba mu stati na put - naglasio je Jevtić.

 

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dejan

    30. maj 2013 | 17:16

    Definitivno!

  • baracuda81

    30. maj 2013 | 17:24

    konacno glas razuma. nadam se da nece ostati samo ma inicijativi

  • Bunar

    30. maj 2013 | 17:43

    A i pojedine serije nebi bilo na odmet zabraniti.Pogotovo one koje od prvih epizoda plaču i kukaju,pa do 863 epizode kada se udaju.Ali onda saznaju da im je to brat od tetke,sa ujnine strane.Koja je ujedno sestra,strica koji je oženio maminu sestru od teče.Pa jovo nanovo.Užas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA