Generalu Trifunoviću odbijen zahtev za stan!

Trifunović već 22 godine živi u sobi od devet kvadrata u beogradskom hotelu "Bristol", a Ministarstvo odbrane Srbije treći put odbija njegov zahtev za dodelu stana

  • 7

Ministarstvo odbrane Srbije donelo je još jedno rešenje kojim se odbija zahtev generala JNA u penziji Vlade Trifunovića za dodelu stana.

Ovo je, inače, treće po redu rešenje koje donosi nadležno ministarstvo, a protiv kojeg će Trifunovićev advokat uložiti žalbu.

- Rešenje na koje se žalimo ponovilo je sve stare navode iz prethodnih rešenja koja su bila ukidana u ovom postupku za dobijanje stana, koji traje već više od deset godina. Suština svih ovih odluka, uključujući i poslednju, jeste da Trifunović nema pravo na stan zato što član njegovog domaćinstva, njegova ćerka, koristi stan u Zagrebu, koji je nekada dodeljen Trifunoviću -  rekao je za "Danas" Vladimir Đerić, Trifunovićev advokat.

On objašnjava da je problem sa ovakvom odlukom to što Ministarstvo zaobilazi činjenicu da Trifunovićeva ćerka nije član njegovog domaćinstva već više od 20 godina, kao i to da on ne može da se pojavi u Hrvatskoj, jer bi ga odmah uhapsili zbog toga što je u toj zemlji osuđen za ratne zločine.

Nova odluka Ministarstva je, inače, usledila nakon što je Upravni sud, po Trifunovićevoj žalbi, početkom aprila poništio odluku Ministarstva odbrane o nepriznavanju prava na stan i predmet vratio nadležnom organu na ponovno odlučivanje.

Naime, generalu Trifunoviću je 2000. priznato pravo na rešavanje stambenog pitanja i davanje stana u zakup, ali je to rešenje Ministarstvo odbrane osporilo.

Kasnije je Upravni sud odlučio da u ovom slučaju nije postupano u skladu sa zakonom. Kao komandant Varaždinskog korpusa, Trifunović je spasio 250 mladih vojnika. Međutim, uprkos ovoj činjenici u Srbiji mu se tri puta sudilo.

Osuđen je za izdaju i dobio je kaznu od 11 godina zatvora. Vrhovni sud je kasnije doneo konačnu presudu od sedam godina zatvora i to zbog "predaje naoružanja i vojne opreme", da bi se tek 2010. odustalo od optužnice.

U Hrvatskoj je, zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, u odsustvu osuđen na 15 godina zatvora, a protiv njega se i u Sloveniji vodi sudski postupak.

Trifunović već 22 godine živi u sobi od devet kvadrata u beogradskom hotelu "Bristol", piše "Danas".

(Telegraf.rs/ Izvor: Danas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hercegov grad

    12. jun 2013 | 12:32

    pa sta ministarstvo nije u pravu?Dalo mu je jedan stan,proslo je vreme deobe stanova za vojna lica koji su ostavljali svojoj deci,razvedenim zenama,ljubavnicsma,a onda dobijali druge stanove.Pogotovo sto se radi,nazalost,o generalu koji je neprijatelju u ratu predao ratnu tehniku ogromne vrednosti i dozvolio da sa tim orudjem i oruzjem budu ubijani vojnici koji su bili vecinom Srbi.Znam reci ce te spasio je dvesta vojnika,a tim sto je predao ubio je hiljade.Umesto da se postidi svog cina on se ponosi time sto je oslobodjen za izdaju svoje zemlje,sto je pogazio zakletvu datu i sto je nazalost bio predplacen za posao koji je nedostojno vojniku obavljao.Zbog takvih Srbi zaboravljaju primere majora Tepica i drugih.

  • Petar

    12. jun 2013 | 12:24

    Predao ceo korpus ustasama. Nesposobni karijerista.

  • Ralexic

    12. jun 2013 | 12:38

    Mnogi visoki oficiri su ostavili stanove deci po bivsim republikama i sa laznim papirima dobili stanove u Srbiji.Na Trifunovicu su se slomila kola.Nije mi jasno po cemu je on zlocinac u Hrvatskoj a predao im najnovije tenkove bez ispaljenog metka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA