Podgorica dobila Ulicu šeika Zaida (FOTO) (VIDEO)

Ulica je u okviru Atlas kapital centra, a spaja Cetinjski put i Bulevar Džordža Vašingotna. "Crna Gora i Ujedinjeni Arapski Emirati se dobro razumeju kada su u pitanju ekonomski i društveni progres i ukupna emancipacija naših naroda i država", kaže gradonačelnik Podgorice

  • 13

Prestonica Crne Gore bogatija je za ulicu koja nosi ime po osnivaču Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeiku Zaidu.

Naime, ova ulica, koja spaja Cetinjski put i Bulevar Džordža Vašingotna, otvorena je u okviru Atlas kapital centra čime je najavljeno njegovo puštanje u rad na jesen ove godine.

Kako je rekao gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša, ova ulica potvrda je prijateljstva Ujedinjenih Arapskih Emirata i Crne Gore, koje je uspostavljeno još sedamdesetih godina prošlog veka sa tadašnjom Jugoslavijom.

- Crna Gora i Ujedinjeni Arapski Emirati se dobro razumeju kada su u pitanju ekonomski i društveni progres i ukupna emancipacija naših naroda i država. Zajednicki nam je cilj da naše dve partnerske zemlje maskimalno unaprede ekonomsku saradnju, da investitori iz UAE nađu svoj interes za ulaganje u razvojne projekte u Crnoj Gori i njenom glavnom gradu - poručio je Mugoša.

Radove na Atlas kapital centru predvodi Atlas Grupa, zajedno sa kompanijom Abu Dabi Capital Investment. Predsednik Atlas grupe Duško Knežević najavljuje svečano otvaranje ovog projekta u narednih nekoliko meseci.

- U ovom trenutku kada još uvek osećamo teške posledice krize, možemo, i pored neminovnih pomeranja rokova realizacije, najaviti završetak radova i svečano otvaranje na jesen ove godine. Zato danas kad stojimo pred ovim zdanjem koje menja izgled grada, postavlja nove standarde izgradnje, energetske efikasnosti i ekološke gradnje, imamo razlog da budemo vrlo ponosni, mi koji smo ga izgradili, ali i naši sugrađani - kaže Knežević.

Atlas Kapital centar na 100.000 kvadratnih metara sadrži stambene i poslovne jedinice, a vrednost projekta iznosi 140 miliona evra. Partnerstvom na izgradnji Atlas kapital centra, postavljeni su temelji za još bogatiju ekonomsku saradnju Crne Gore i UAE.

- Odnos naše dve zemlje nastavlja da se razvija. Ovo je samo jedna investicija. Postoji dosta drugih koje su u toku, naročito u oblasti turizma, poljoprivrede i oblasti srednjih preduzeća koju trenutno pokušavamo da istražimo zajedno sa vašom vladom - rekao je ministar ekonomije UAE sultan Bin Saeda al Mansorija.

Šeik Zaid je započeo i ostvario program izgradnje čitave zemlje, transformišući je od nerazvijene u modernu, bogatu i prosperitetnu državu, vizionarski izgrađujući zdravstvenu, obrazovnu i kompletnu nacionalnu infrastrukturu dostupnu svim građanima, rekao je Mugoša prilikom otvaranja nove ulice.

- Davanjem imena ulici po ovoj istaktnutoj ličnosti, simbolično i trajno se čuvaju uspomene i odaje počast principima i vrednostima koje doprinose razumevanju i saradnji među narodima - dodao je gradonačelnik Podgorice, i podsetio da je šeik Zaid svojevremeno bio aktivan član Pokreta nesvrstanih i veliki prijatelj SFRJ i njenog predsednika Josipa Broza Tita.

(Telegraf.rs / Izvori: portalanalitika.me, vijesti.me, rtcg.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srdjo

    12. jun 2013 | 23:41

    Necete svakako jos dugo, uskoro cete biti manjina u svojoj drzavi zahvaljujuci vasim glupostima

  • 007

    13. jun 2013 | 01:15

    dajte ulicu hasim taciju,franju tudjmanu ,mesicu ,ante pavelicu sve su to veca vasa braca od SRBA.

  • dorcol

    13. jun 2013 | 01:33

    da bre vi crnogorci ste nebeski narod,pa vi nista bolje niste nego za brda i kamenolome,jel znas kako kazu koja je prva ljibav crnogorcu?Pa KOZA HAHAHAH

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA