Obeležena 70. godišnjica bitke na Sutjesci (VIDEO)

U prisustvu više hiljada antifašista, u nacionalnom parku Sutjeska na Tjentištu položeni su venci na spomenik i odata počast poginulim partizanima

  • 6
Bitka na Sutjesci Foto: Youtube / klasiktv1

Savez antifašista i boraca Narodno-oslobodilačkog rata (NOR) u BiH u nacionalnom parku Sutjeska na Tjentištu obeležio 70. godišnjicu Bitke na Sutjesci u Drugom svetskom ratu.

U prisustvu više hiljada antifašista položeni su venci na spomenik i odata počast poginulim partizanima, a potom je izveden kulturno-zabavni program.

Bitka na Sutjesci, poznata i kao Peta neprijateljska ofanziva, jedna je od najvećih bitaka u Drugom svetskom ratu na prostoru bivše Jugoslavije bitka, u kojoj su partizanske jedinice 1943. probile uz velike gubitke obruč snaga nacističkih okupatora i domaćih kolaboracionista.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hercegov grad

    16. jun 2013 | 08:13

    nacistickih okupator i dimacih izdajnika ciju su vecinu cinili cetnici Draze Migailovica.Ta banda ubijala je ranjene i bomeane i pljackala.Slava palim partizanskim borcima!

  • Zoroso

    16. jun 2013 | 12:06

    Slava im bila i veliko hvala.Mucenici koji su se borili za nas i bolju buducnost.Sramota je drugacije gledati na takva stradanja.A politicara kalkulatora itd.uvek ce postojati na svim stranama.Malo razumevanja za zrtve nevine.

  • A

    16. jun 2013 | 01:49

    Sto niste napisali da su srbi obiljezili dan ranije, a muslimani i crnogorci odvojeno?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA