Nišlije uživale uz Betovenovu Devetu simfoniju

Domaćin večeri bio je nemački ambasador Hajnc Vilhem, koji se obratio pisutnim gostima uz reči zadovoljstva što je u prilici da podrži ovakvu manifestaciju. Manifestacija izvođenja Devete Betovenove simfonije koštala je tri miliona dinara, od kojih je 1,1 milion izdvojila nemačka vlada

  • 8

Niška publika uživala je u izvođenju Devete Betovenove simfonije na niškoj Tvrđavi, u još jednoj manifestaciji u okviru programa Milanski edikt.

 

Učešće u ovom spektaklu uzelo je 330 izvođača, 0rkestar i hor Fakulteta umetnosti u Nišu, Niški simfonijski orkestar, ženski hor Studentskog kulturnog centra u Nišu, Akademski hor "Obilić" iz Beograda, kao i niški kamerni hor.

 

- Osećaj je neverovatan, publika je bila fantastična, a Deveta Betovenova je za svakoga veliki izazov. Srećni smo i zadovoljni što je sve prošlo najbolje što je moglo, a čini mi se da bismo mogli ponovo i to odmah. Spremali smo se mesec dana i predano smo radili, što se pokazalo kao dobro obavljen posao - rekla je dirigent Suzana Kostić.

 

 

Domaćin večeri bio je nemački ambasador Hajnc Vilhem, koji se obratio pisutnima uz reči zadovoljstva što je u prilici da podrži ovakvu manifestaciju. Manifestacija izvođenja Devete Betovenove simfonije koštala je tri miliona dinara, od kojih je 1,1 milion izdvojila nemačka vlada.

 

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić na samom početku pozdravio je prisutne i poručio da su otvorena vrata svim gostima koji žele da posete Niš, i da je iz Niša poslata poruka mira i tolerancije.

 

 

U publici su bili ministar kulture Bratislav Petković, kordinator projekta Milanski edikt Slavica Trifunović, predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović, savetnik predsednika republike Radoslav Lale Pavlović, ambasadori Nemačke i Indonezije, čelnici grada Niša, građani, gosti.

 

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • L.

    16. jun 2013 | 09:50

    Uopste ne sumnjam da je bilo lepo, a to sto su ulaznice bile podeljene zaposlenima u drzavnim preduzecima i politickim strankama, pa je za ostale smrtnike u Nisu preostalo samo 300 ulaznica - ni do toga nije moglo da se dodje, jer su se pravili ludi zaposleni u Turistickoj organizaciji (gde su se uzimale ulaznice), verovatno su sve podelili svojoj rodbini, prijateljima i kumovima. Sramota!

  • B.

    16. jun 2013 | 03:36

    A nama u bgd Karleusa xD

  • cica Draza

    16. jun 2013 | 05:08

    Uzivali smo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA