1

Krivične prijave zbog malverzacija u Zobnatici

Zbog zloupotreba policija je podnela prijave protiv A. R. (60), S. P. (55) iz Bačke Topole i V. J. (27) iz Novog Sada

Policija
Foto: Telegraf

Policija iz Bačke Topole podnela je krivične prijave protiv nekoliko lica zbog sumnje da su oštetili Akcionarsko društvo “Zobnatica” iz Bačke Topole za više od 23,6 miliona dinara.

Kako je saopštila subotička policija, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Subotici, podnete su krivične prijave protiv A. R. (60), S. P. (55) iz Bačke Topole i V. J. (27) iz Novog Sada, zbog više krivičnih dela zloupotreba ovlašćenja u privredi i krivičnog dela zloupotrebe položaja odgovornog lica.

Prema saopštenju policije, sumnja se da su A. R. i S. P., kao odgovorna lica u AD “Zobnatica” iz Bačke Topole, grubo povredili ovlašćenja u pogledu upravljanja imovinom pomenutog preduzeća.

– Tokom 2008. godine, protivno odredbama Zakona o semenu, bez ikakvog pravnog osnova, svoju semensku proizvodnju pšenice, vlasničkim listom, prepustili ”Višnja produkt” DOO iz Novog Sada i tako navedenom preduzeću pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 11,3 miliona dinara”, navodi se u saopštenju.

Prijavljena lica su, kako je saopšteno, tokom te 2008. godine i semensku proizvodnju hibrida kukuruza, koju je ugovorila i isfinansirala AD “Zobnatica”, bez ikakvog pravnog osnova, vlasničkim listom, ustupili “Višnja produkt” DOO, pribavivši mu tako protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 11,2 miliona dinara.

Policija navodi da su iste godine A. R. i S. P. u korist “Višnja produkt” DOO preneli i ostvarenu semensku proizvodnju soje, te tako označenom preduzeću pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 1,1 milion dinara. Vlasnik preduzeća “Višnja produkt”, koje se nalazi u stečaju, je Mile Jerković.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Kukuruz, Policija, Prijave, pšenica, Seme
Popularni komentari
  • -
    ---Mileta

    Lopovi dodjose glave.

foto dana

video dana