Reljić mora da plati Bebi Popoviću 200.000 dinara

Na naslovnoj strani nedeljnika NIN tada je ispod teksta "Duvanska mafija - krupne ribe u mreži" 2007. godine, kada je Slobodan Reljić bio glavni i odgovorni urednik, objavio fotografiju Vladimira Popovića sa akciznom markicom za duvanske proizvode preko očiju

  • 0

Bivši glavni urednik NIN-a Slobodan Reljić treba da plati Vladimiru Popoviću Bebi 200 hiljada dinara kao nadoknadu zbog pisanja nedeljnika NIN 2007. godine.

 

Tu presudu danas je doneo Viši sud u Beogradu.

 

Na naslovnoj strani nedeljnika NIN tada je ispod teksta "Duvanska mafija − krupne ribe u mreži" objavio fotografiju Vladimira Popovića sa akciznom markicom za duvanske proizvode preko očiju. Popović je tužio Reljića jer je direktno aludirao da je Popović osumnjičen kao vođa duvanske mafije u takozvanoj akciji "Mreža". Ovaki tekstovi u NIN-u pojavljivali su se uprkos tome što Popovića nijedan istražni organ nije nikad dovodio u bilo kakvu vezu sa švercom duvana.

 

Reljić je već krivično pravosnažno osuđen 2009. zbog klevete.

 

O policijskoj akciji "Mreža" javnost je prvi put čula 2006. godine u emisiji "Insajder" u kojoj je otkriveno da dokazi o švercu cigareta postoje u policiji već godinama, ali da je ova policijska akcija kao i izveštaj o njoj ostao skriven, a postupci nisu pokrenuti.

 

(Telegraf. rs / Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA