VIDI, OBRIJALI MU BRKOVE! Zamenili pokojnike jer je rođak pogrešno identifikovao telo!

Radnik patologije je izneo telo pokojnika iz Novog Sada, ali je rođak drugog pokojnika potvrdio identifikaciju, pa je nakon sahrane na Gradskom groblju u Bačkoj Palanci morala da bude urađena ekshumacija

  • 3

Pokojnik iz Novog Sada greškom je sahranjen na Gradskom groblju u Bačkoj Palanci, što je porodica Novosađanina saznala samo dva sata pre zakazanog poslednjeg ispraćaja.

Vladimiru, sinu pokojnog B. Ž., iz Pogrebnog preduzeća "Lisje" javljeno je da sahrana, ipak, neće moći da bude obavljena jer je došlo do zamene pokojnika.

- Rekli su mi da sahrane neće biti jer su na patologiji u Institutu u Sremskoj Kamenici zamenili tela mog oca i pokojnika iz Bačke Palanke. Tako su mog oca odneli u Palanku i tamo ga sahranili dan ranije, a telo pokojnika iz Palanke je ostalo na patologiji - kaže Vladimir Ž.

On navodi da je do zabune došlo jer je rođak pokojnika iz Palanke pogrešno identifikovao telo.

- Radnik patologije je izneo pogrešno telo pokojnika, tj. telo mog oca. Što je najgore, rođak drugog pokojnika je, takođe, potvrdio identifikaciju i to uz opasku: "Vidi, obrijali mu brkove!", a to je zapravo bio moj otac - objašnjava Vladimir Ž.

Pošto sanduk nije otvaran, po želji pokojnika, obavljena je sahrana. Kada su u novosadskom "Lisju" po dokumentaciji zaključili da su zamenjeni pokojnici, dan nakon sahrane urađena je ekshumacija, a Vladimirov otac je ponovo dovezen na patologiju u Novom Sadu.

Dražen Jarić, direktor JKP "Komunalprojekt" u čijem je sastavu i "Gradsko groblje" u Bačkoj Palanci, tvrdi da krivica nije njihova.

- Naši službenici su otišli po pokojnika u kameničkoj bolnici. S njima su išli i rođaci pokojnika koji su ga prepoznali, pa smo preuzeli telo - naglašava Jarić.

U "Komunalprojektu" kažu da su im u Sremskoj Kamenici rekli da će oni platiti troškove ekshumacije i prevoza koji iznose 50.000 dinara.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA