EBRD ulaže 50 miliona evra u MK grupu

Sredstva Evropske banke za obnovu i razvoj služiće za finansiranje i razvoj novih investicija u šećeranama u Srbiji, kaže Miodrag Kostić

  • 0

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) dokapitalizovaće MK grupu sa 50 miliona evra koje će služiti za finansiranje novih investicija u poljoprivredi i infrastrukturi u Srbiji.

Ugovor o dokapitalizaciji danas su potpisali direktor EBRD za Srbiju Pateo Patrone i predsednik MK grupe Miodrag Kostić.

Kostić je posle potpisivanja ugovora, koje je organizovano u šećerani u Pećincima, rekao da se očekuje da će EBRD kupiti sedam odsto akcija MK grupe koja je u sastavu Holding kompanije Agri Jurop.

On je podsetio da se u sastavu kompanije Agri Jurop pored MK grupe nalaze i kompanije MK Komerc, Sunoko, Karneks i Agroinvest Ukrajina.

Kostić je precizirao da će dodatna sredstva od dokapitalizacije služiti za finansiranje i razvoj novih investicija u šećeranama u Srbiji.

Cilj tih investicija je smanjenje troškova proizvodnje, povećanje energetske efikasnosti i očuvanje životne sredine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA