4

Srbija će profitirati ulaskom Hrvatske u EU!

Opšte je prihvaćen stav da će Srbija imati posebne dodatne prednosti ulaskom Hrvatske u EU, kao što će se u Srbiji u naredne dve do tri godine najbrojnije razvijati projekti logistike i maloprodaje

Rebec 2013
Foto: Rebec

Ovogodišnji Rebec 2013 događaj koji je održan šesti put po redu u periodu od 17. do 21. juna okupio je veliki broj posetilaca i izlagača (na sajamskom delu) kako iz Srbije, tako i iz regiona.

Opšti je zaključak da su profesionalci sa tržišta zemalja bivše Jugoslavije, sada, međusobno predodređeni na saradnju i da se samo povezivanjem različitosti doprinosi novom kvalitetu.

Događaj je uveličao i ambasador Hrvatske koji je prisustvovao regionalnom panelu na kom su govorili predstavnici kompanija za promet nekretnina iz Srbije, Hrvatske i Slovenije.

Rebec 2013 jasno poručuje da tržište nekretnina kod nas u poređenju sa regionom ima veliki potencijal koji iz godine u godinu prepoznaju i domaći i strani investitori.

Opšte je prihvaćen i stav da će Srbija imati posebne dodatne prednosti ulaskom Hrvatske u EU ,kao što će se u Srbiji u naredne dve do tri godine najbrojnije razvijati projekti logistike/distribucije, maloprodaje i hotelijertsva sa višim stopama profita nego u regionu.

 

Foto: Rebec

Foto: Rebec

Glavne teme su bile vezane za razvoj nekretnina u Srbiji i regionu. Edvard Džervis, regionalni direktor MIPIM sajma u Kanu, i Kreg Smit, osnivač i izdavač najpoznatijih specijalizovanih novina koje prezetuju teme za razvoj nerketnina Europa Property, iskazali su nepodeljeno zadovoljstvo prisustvom i učešćem na REBEC 2013 manifestaciji.

Edvard Džervis kao govornik na otvaranju događaja i na Prvom institucionalnom panelu potrvrdio je rastuće interesovanje potencijalnih investitora za Srbiju.

Kreg Smit kao moderator na najposećenijem panelu na kome su prokomenatrisani svi aspekti razvoja nekretina u Srbiji i regionu, posebno je pohvalio kvalitet govornika, kao i kvalitet žive diskusije sa prisutnom publikom.

Pored tema o razvoju nekretnina kojima su bila posvećena tri dana, događaj je imao i jedan dan posvećen razvoju Javnog privatnog partnerstva, kao i dan na kom se govorilo o aktuelnom stanju i razviju energetike kod nas i u okruženju.

Svi posetioci REBEC 2013 događaja (u okviru sajmske postavke na 25. spratu Poslovnog centra “Ušće“, kao i konferencijske postavke na 19. spratu) mogli su da saznaju kakve nas sve tendencije daljeg razvoja u svetu nekretnina očekuju – posebno kada su u pitanju ulaganja domaćih i stranih investitora u ovaj region.

Foto: Rebec

Foto: Rebec

Aleksandar Opsenica, organizator Rebec 2013, u nekoliko navrata je tokom trajanja događaja za vodeće domaće medije izjavio kako se, ipak, očekuje dalji pad cena nekretnina koji neće biti drastičan, ali u kojim procentualnim okvirima će se on kretati, to niko ne zna.

– Činjenica je da ima puno neprodatih stanova u Beogradu i od brzine njhove prodaje, kao i od rešavanja velikog broja problema u ovoj obalsti umnogome će zavisiti dalji razvoj tržišta nekretnina u glavnom gradu Srbije – dodao je Opsenica.

Rebec 2013 okupio je 15 izlagača i preko 150 posetilaca u konferencijskom delu za nekretine, preko 70 u danu kada su bile teme JPP-a i 120 kada su teme bile o energetici.

(M. Babić)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Hrvatska, Privreda, Rebec, Srbija
Popularni komentari
 • t
  to sam ja

  Jooooj eeeee Boze

 • W
  Weber S

  Pa profitirala je izlaskom Hrvatske iz YU. Hrvati udju Srbiji profit, Hrvati izadju Srbiji profit. Najbolje bi za Srbiju bilo da Hrvatska samo negdje ulazi i izlazi. Zamislite Hrvate kako se okrecu na onim okretnim vratima ,,, in,,, out,,,in,,, out . A Srbi samo inkasiraju.

 • H
  Hogar

  Da da…budze ce napuniti dzepove jos vise…… A narod ko …….e. kao i uvek,ali se na papiru belezi profit……

foto dana

video dana