Snouden se danas obraća medijima?

Bivši saradnik CIA trebalo bi da se obrati medijima posle današnjeg sastanka sa organizacijama za zaštitu ljudskih prava na moskovskom aerodromu "Šeremetjevo"

  • 0

Očekuje se da se bivši saradnik CIA Edvard Snouden obrati javnosti posle sastanka sa organizacijama za zaštitu ljudskih prava na moskovskom aerodromu "Šeremetjevo". 

Snouden se navodno nalazi u tranzitnoj zoni aerodroma već dve nedelje, od kada je doleteo iz Hongkonga.

Snouden je, kako prenosi Rojters, u pismu poslatom jednom predstavniku organizacije za zaštitu ljudskih prava "Hjuman rajts voč" i u statusu postavljenom na Fejsbuku, naveo da zvaničnici SAD vode kampanju kako bi ga sprečili da dobije azil.

On je zatražio azil od više zemalja, pozitivan odgovor je dobio dosad samo od Venecuele, ali kako kažu tamošnji zvaničnici, još nije odgovorio na njihov poziv.

U odvojenom elektronskom pismu Rojtersu, Snouden je rekao da će sastanak na moskovskom međunarodnom aerodromu "Šeremetjevo" u 17 sati po moskovskom vremenu biti zatvoren za medije. Snouden je rekao da planira da se obrati medijima kasnije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA