KOSTIĆ: Politika ne ide uz veliki biznis

- Imajući u vidu situaciju u našoj zemlji i dalje sam spreman da svoje vreme, znanje i iskustvo uložim u Srbiju, jer imam šta da kažem i pomognem. Verujem da se isplati ulagati nekad zarad viših ciljeva - razvoja privrede i celokupnog poratsa životnog standarda - kaže vlasnik "MK komerca"

  • 23

Vlasnik "MK komerca" Miodrag Kostić rekao je  za "Blic" da  je gotovo nemoguće "baviti se velikim biznisom i biti član neke političke partije gotovo je nemoguće. Nemam pravo da stvorim sukob takve vrste u svom preduzeću".

On je objasnio i da je tzv. visoka politika iza njega od 2000. godine i da ne postoji nikakva mogućnost da se na bilo koji način stranački aktivira.

- Drago mi je što sam tu odluku doneo - kaže Kostić.

Na pitanje otkud onda ponuda državi da radi deo državnog posla, odnosno da preuzme upravljanje neke od firmi koje su u rekonstruisanju, Kostić kaže:

- Imajući u vidu situaciju u našoj zemlji i dalje sam spreman da svoje vreme, znanje i iskustvo uložim u Srbiju, jer imam šta da kažem i pomognem. Verujem da se isplati ulagati nekad zarad viših ciljeva - razvoja privrede i celokupnog poratsa životnog standarda - kaže vlasnik "MK komerca".

Na pitanje kako je moguće da privatrnik vodi državnu firmu, Kostić odgovara:

- Ulzak u upravni odbor preduzeća bio bi pvi korak. Sledi upoznavanje sa kompletnom problematikom i analizom preostalih zdravih resursa kako bi se izvuklo najbolje moguće iz tog preduzeća. Svakako, za sve vo je potrebna politička volja - kaže Kostić.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    14. jul 2013 | 10:17

    Ево га опет "контроверзни" бизнисмен. Много га има у медијима у последње време. Све саме изјаве које би могле да се сведу под : не дирајте ме молим вас, нећу у затвор! Не брини "шећерни" у овој земљи само поштен народ мора да се плаши "закона" за лопуже он не важи. Истина, одлеже малкице, али по изласку су мирни, мада их пуно кошта, али свакако нису се мучили за тај новац већ покрали од народа и државе... Ускоро ћеш и ти мало на "одмор" од "бизниса".

  • marko

    14. jul 2013 | 03:41

    Gospodin uvlakac je cak i obrijao glavu ne bi li mogao bolje da se uvuce...

  • HaniBani

    14. jul 2013 | 02:23

    Samo uz onog ko da više...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA