PREMINUO MALI HEROJ: Luki (11) država nije htela da pomogne! (FOTO)

U Beogradu je juče umro Luka Đurić koji se punih osam godina borio protiv retke i teške Batenove bolesti

  • 84

Nebriga države odnela je još jedan dečji život. U Beogradu je juče umro Luka Đurić (11), mali heroj koji se sve do juče punih osam godina borio protiv retke i teške Batenove bolesti.

Dečak je bio zdrav i napredan do treće godine, a tada je oboleo i započeo zajedno sa svojim roditeljima borbu sa teškim oboljenjem. Pomagali su i humani ljudi koliko su mogli, ali država Srbija ga je, nažalost, ostavila na cedilu.

- Poslednjih dana bio je bolje. Napustio me je iznenada, juče ujutro - skrhana od bola kratko je rekla Lukina mama Maja Đurić, koja je bez sina jedinca ostala samo mesec dana pošto je proslavio 11. rođendan. 

Ona još jednom napominje da je zahvaljujući ljudima dobre volje i njihovoj nesebičnoj pomoći malom Luki godinama kupovala lekove, pelene i hranu. Nekoliko puta je Luka odlazio na lečenje u Kinu, što mu je mnogo pomoglo i olakšalo muke.

Ostao je kao i svi oboleli od ove teške bolesti zaboravljen od rođene države, koja mu nije obezbedila čak  ni specijalnu enteralnu hranu, već mu je majka pasirala običnu zbog čega se samo u toku jednog meseca ove godine gušio četiri puta.

(Telegraf.rs / Izvor: Naše novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ........

    15. jul 2013 | 14:17

    Svaki komentar bio bi suvisan.......... Pocuvaj u Miru

  • Marija Ovuka

    15. jul 2013 | 14:24

    Zalosno je sve to...Ali,ne samo da je mali Luka bio heroj,jos veci je heroj njegova mama koja je bila uz njega, sto podrazumjeva puno rada,brige i pogledajte fotku kako ga sama nosi...

  • Niko

    15. jul 2013 | 14:21

    Najezio sam se ,bolno je procitati ovako nesto pogotovo ako i sam imas decu ,bravo za drzavu i politicare samo neka trose pare za finale vimbldona i slicne manifestacije ,UZAS !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA