NAKON POTERE: Uhvaćen odbegli delinkvent

Nakon policijske potere uhapšen Nikola V. (19) koji je pobegao iz popravnog doma i sa bivšim "kolegom" obijao, krao i pretio ubistvom

  • 0

Policija je uhapsila Nikolu V. (19) iz Obrenovca, koji je 4. jula pobegao iz Vaspitno-popravnog doma u Kruševcu, a zatim po Petrovcu i Požarevcu izvšio više razbojništava i krađa, zajedno s Miroslavom K. (21) iz Petrovca.

Nakon bekstva iz Kruševca, Nikola V. je najpre otišao u Trstenik i tamo obio jedan auto kako bi prespavao u njemu, a potom, 9. jula došao u Petrovac u posetu Miroslavu i s njim isplanirao nova krivična dela.

Osumnjičeni su u ponedeljak, oko 6.15 ujutru najpre s parkinga u centru Petrovca ukrali putničko vozilo marke "reno" vlasništvo Gorice G. (40), a potom se njime odvezli na benzinsku pumpu "Srećko petrol" u selu Trnovče. U trenutku dok je crevo za točenje benzina još bilo u rezervoaru auta, osumnjičeni su dali gas i pobegli s lica mesta, saznajemo iz istrage.

Istog dana, po dalasku u Požarevac oni su, uz pretnju pištoljem, od radnice trafike "Mila" u Kosovskoj ulici tražili novac i mobilne telefone.

- Kad je rekla da nema, jedan od napadača tražio je da im da bilo šta, pa je ona iz svoje tašne uzela 1.000 dinara. Pošto je napadač zahtevao da mu preda i tašnu, ona je to odbila, posle čega joj je napadač prislonio pištolj uz vrat. Prodavačica je tada dograbila nož da se odbrani i počela da doziva u pomoć, nakon čega su napadači pobegli – kažu u istrazi.

Na isti način, osumnjičeni su pokušali da opljačkaju i trafiku "Start" u Ulici 27. aprila u Požarevcu. Radnica je odbila da im da novac i uzela mobilni da nazove policiju, pa su napadači tada kroz šalter dograbili cigarete i pobegli.

Kako je u istrazi izjavio osumnjičeni Miroslav, on se s Nikolom dogovorio da tog dana obiju neki auto i njime odu u provod u neki veći grad, Požarevac ili Beograd, noseći sa sobom repliku pištolja, lovački nož i šrafciger.

- On se pravdao da nisu bili svesni svojih postupaka, jer su se tokom cele prethodne noći opijali – kažu u istrazi.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA