Dekan optužen u aferi Indeks: Imam u rukavu ono što nema niko

- Što se mene tiče, spreman sam na spektakl, jer ono što ja imam u rukavu nema niko. Dakle spreman sam na spektakl, ali imam jedan uslov a to je fer i pošteno suđenje - kaže nekadašnji dekan Pravnog fakulteta u Kragujevcu

  • 3

Dekan Pravnog fakulteta u Kragujevcu Predrag Stojanović, jedan od 87 optuženih u aferi "Indeks", izjavio je da je zadovoljan današnjim postupanjem suda prema njemu. Stojanović nije saslušan u Višem sudu u Smederevu, jer je njegov advokat uložio prigovor na izveštaj Odbora za veštačenje Medicinskog fakulteta u Novom Sadu o tome da je sposoban da iznese odbranu.

- Ono što je za mene danas bilo značajno jeste da je uvaženo sve što je moj advokat Staniša Nikolić tražio i mogu da kažem i to da sam zadovoljan odnosom suda prema meni, i da je bio maksimalno korektan - rekao je Stojanović.

Objašnjavajući "da je sudsko veće donelo odluku da se izveštaj dopuni i da se veštaci pozovu na izjašnjavanje oko okolnosti, koje su sporne u tom izveštaju", Stojanović je rekao da će novo ročište biti održano tek pošto stigne odgovor iz novosadskog Odbora na iznete prigovore ne samo njegovog, već i advokata drugih koji su predmet veštačenja.

Prisustvo brojnih novinarkim ekipa u Smederu Stojanović komentariše rečima "da je to nešto što govori o mentalitetu Srbije a ne o nekim drugim, mnogo bitnim stvarima, o kojima ne želi u ovom trenutku da komentariše".

- Mediji su tu zbog mene a ne zbog samog procesa i nadam se da je danas mnogima od njih jasno da je iznošenje podataka o nečijem zdravstvenom stanju bilo gde i bilo kada kažnjivo - rekao je Stojanović.

Optuženi dekan dodaje "da je afera "Indeks" kompleksna, da ima pozadinu koja je "70 odsto politička, 20 aferaška i svega 10 odsto pravna".

- O tome ću govoriti jednoga dana kada budem mislio da kažem nešto više i kao pojedinac i kao dekan Pravnog fakulteta koji nosi stigu bez ikakve potrebe već evo sedmu godinu - naveo je Stojanović.

Naglašavajući da i dalje misli da je nekakav put strpljenja i normalnih stvari pravi put, bez obzira što je, kako je rekao, Srbija takva-kakva jeste i želi da bude senzaciolistička kada je moguće i kada nije moguće, Stojanović je rekao "da je spreman za spektakl".

- Što se mene tiče, spreman sam na spektakl, jer ono što ja imam u rukavu nema niko. Dakle spreman sam na spektakl, ali imam jedan uslov a to je fer i pošteno suđenje - rekao je Stojanović i dodao "da to znači da u istoj poziciji budu tužilaštvo i on" i da sve dok tako ne bude neće moći kvalifikovano da se razgovara na Sudu:

- Dalje nastavljamo priču. Sve se bojim da će ta priča biti vrlo interesantna, ali sa drugim ličnostima u njoj.

Stojanovića terete da je od 2002. do 2007. godine, tražio i dobio novac da studentima u indeks upiše pozitivne ocene bez polaganja iz predmeta Javne finansije i finansijsko pravo.

Jedini je od 87 optuženih u aferi "Indeks" koji za protekle tri godine nije saslušan, a kao razlog navodio je bolest. Takođe je jedini od pritvorenih u aferi "Indeks" koji je šest meseci i 21 dan proveo u specijalizovanoj zatvorskoj bolnici beogradskog zatvora.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • péki

    16. jul 2013 | 20:26

    Al su se sad neki politicari uprpili, ako dekan otkrijé ko sve ima laznu diplomu. Pola ce ih ostati bez posla

  • Pegavi

    16. jul 2013 | 19:43

    A kad cete mog dekana i profesore da hapsite? Hmmm...

  • Makarije

    17. jul 2013 | 00:33

    Uostalom u srbiji nikakva korist od diploma, neka bar ljudima vise po zidovima :(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA