Vožnja oldtajmerima od Beograda do Zlatibora (FOTO)

Građani Beograda, Čačka i Zlatibora imali su nedavno priliku da uživaju u čarima automobila koji i dalje odolevaju zubu vremena, a za najlepši je izabran "bjuik", vlasnika Marka Ilića iz Beograda

  • 1

Pod sloganom "Nisu bitne godine, bitan je stil", od 12. do 14. jula održana je reli vožnja oldtajmera od Beograda, preko Čačka, do Zlatibora.

Turistička organizacija Zlatibora i Oldtajmer klub iz Beograda želeli su da pokažu građanima u više gradova Srbije čari njihovih ljubimaca na četiri točka, a početak je ozvaničen izložbom ispred Opštine Zvezdara u Beogradu.

Građani su  mogli da uživaju na izložbi u petnaest zaista fantastičnih automobila kao što su "porše 911", "jaguar ITAGo", "mercedes pagoda", "mercedes 190", "bjuik", "odsmobil", "volvo", kao i "moto guzzi" sa kompletnom vojnom opremom.

Posle tročasovne vožnje Ibarskom magistralom, automobili su bili postavljeni na Trgu u Čačku, a osim što je jedan "mercedes" prokuvao, nije bilo nikakvih problema. Prosečna brzina iznosila je između 60-70km/h, što je optimalna brzina za većinu oldtajmera.

Ubrzo je nastavljen put prema Zlatiboru, a svi automobili bili su u dobrom stanju po dolasku na našu poznatu planinu, iako su prevalili veliki put.

U pratnji karavana bili su predstavnici medija i tviteraši koje je izabrao hotel "Mona" sa Zlatibora, koji je ujedno bio i domaćin ove manifestacije.

Sutradan je organizovan izlet u selo Sirogojno, koje se nalazi u neposrednoj blizini Zlatibora, a učesnici su mogli da vide autentične kuće ovog kraja iz 19. veka i upoznaju se sa tadašnjim načinom života.

Po povratku iz Sirogojna, oldtajmeri su prodefilovali centrom Zlatibora, a od 17 do 21 sat održana je izložba ispred hotela "Mona".

Prema izboru prisutnih građana i zaposlenih u "Moni", koji su glasali, najlepši oldtajmer je "bjuik", čiji je vlasnik Bora Nastasić iz Beograda.

Dok je svima za oko posebno zapao "bjuik", prema izboru tviteraša, pobedu je odneo Marko Ilić sa svojim zelenim "volksvagenom", a koliko im se dopao govori činjenica da je odluka donesena jednoglasno.

Trodnevno druženje završeno je povratkom u Beograd, a svi učesnici bili su puni utisaka i najavili nove ture po celoj Srbiji, kako bi što više ljudi videlo ove neobične automobile koji odolevaju zubu vremena.

(Mićo Babić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA