Ponovo ukinuto rešenje o pritvoru Antoniću

Po nalazu Apelacionog suda nije jasno kako razlog za pritvor može da bude opasnost od ponavljanja krivičnog dela kad je nekadašnji predsednik UO "Agrobanke" penzioner

  • 1

Apelacioni sud u Beogradu ponovo je ukinuo rešenje Specijalnog suda kojim je nekadašnjem predsedniku Upravnog odbora "Agrobanke" Dušanu Antoniću produžen pritvor za još 30 dana i naložio mu da ponovo odluči o pritvoru, kao i da razmotri i druge mere za obezbeđivanje njegovog prisustva u postupku, izjavila je portparol ovog suda Mirjana Piljić.

Prema toj odluci, Antonić ostaje do nove pravosnažne odluke u pritvoru u kom boravi od hapšenja 8. avgusta 2012.

Svojom odlukom Apelacioni sud je naložio Specijalnom sudu da prilikom ponovnog odlučivanja postupku postupi po njegovom nalozima i otkloni primedbe Apelacionog suda koje su isticane već tri puta.

Po nalazu Apelacionog suda nije jasno kako razlog za pritvor može da bude opasnost od ponavljanja krivičnog dela kad je Antonić penzioner.

Specijalnom sud je ponovo naloženo da razmotri i činjenicu da je pritvor najteža mera obezbeđenja prisustva okrivljenog, koji se mora svesti na najkraće neophodno vreme.

U odluci sud ukazuje da su zakonom propisane i druge, blaže, mere za obezbeđenje prisustva okrivljenog i da se pritvor određuje samo kada se ista svrha ne moze ostvariti drugom merom.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je 30. aprila optužnicu protiv Antonića i još 20 okrivljenih u slučaju "Agrobanka" zbog sumnje da su tu banku mahinacijama oštetili za 84.000.000 evra.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA