Za smrt mladića samo 6 godina i nadzor roditelja!

Zbog kobnog premlaćivanja Miroslava Ilića (24), jedan batinaš osuđen na šest godina zatvora, a drugi samo na pojačan nadzor roditelja

  • 5
Miroslav Ilić Foto: Telegraf.rs

Krivično veće Višeg suda u Požarevcu, kojim je predsedavao sudija Dragan Stanojlović, nepravosnažno je osudilo na šest godina zatvora Miloša Bogosavljevića (18) iz Velikog Gradišta, zbog nanošenja teških povreda sa smrtnim ishodom Miroslavu Iliću (24) iz Golupca.

Drugom napadaču, maloletnom M. A. (16), izrečena je mera pojačanog nadzora od strane roditelja i Centra za socijalni rad, jer ga je tužilac teretio samo za učešće u tuči.

Odbrana Bogosavljevića najavila je podnošenje žalbe, jer smatra da tokom sudskog postupka nije u potpunosti utvrđeno činjenično stanje. Pokojni Miroslav pretučen je u novembru 2011. godine na proslavi 18. rođendana njegove devojke Jovane M., u restoranu "Perast" u Golupcu.

- Do ovog napada došlo je kada su iz Velikog Gradišta taksijem pristigli M. A. i njegov drug Miloš, koji nije bio pozvan na ovo slavlje. Njegov dolazak nije se dopao Miroslavu, zbog čega je između njih izbila svađa. U jednom trenutku, njega je najpre M. A. udario pesnicom u glavu, a onda ga je nogom u glavu udario i maloletnikov prijatelj Miloš. Kada se povređeni mladić onesvestio od udaraca, drugovi su ga prevezli u golubački Dom zdravlja, gde je ubrzo izdahnuo – navedeno je u optužnici.

Pošto je lekar o ovom slučaju obavestio policiju, ubrzo su obojica napadača uhapšena i smeštena u pritvor, u kojem je Bogosavljević proveo godinu dana. Za delo za koje je optužen, nanošenje povreda sa smrtnim ishodom, zakonom je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora.

Da mladi batinaši na sudu prolaze sa blagim kaznama, svedoči i sličan slučaj koji se desio u Požarevcu 2008. godine, kada su Sašu Vasića (21) koji je, kao i Miroslav, važio za primernog mladića, ispred diskoteke "Faraon" brutalno pretukla sedmorica maloletnika.

Pošto ga je jedan od njih udario pivskom flašom u glavu, zajedno su ga tukli rukama i nogama, oborivši ga na zemlju i nastavljajući sa udarcima. Saša je sa teškim povredama prebačen za Beograd, gde je pao u komu i preminuo posle sedam dana.

Presudom Apelacionog suda napadač koji se teretio za nanošenje povreda sa smrtnim ishodom osuđen je na maloletnički zatvor do četiri godine, trojici je izrečena samo mera pojačanog nadzora, dok su ostali oslobođeni optužbi.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miki

    24. jul 2013 | 14:32

    Toliko o Srbiji i njenom sudstvu ovim potezom se vidi dokle smo stigli (dno).

  • Dejan Djordjevic

    24. jul 2013 | 16:13

    Za ovakvo delo samo krvna osveta!

  • Marina Marković

    24. jul 2013 | 14:46

    Ukinuti Apelacioni sud !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA