Održan pomen Paniću, istraga gotova do septembra

Na pomenu povodom petogodišnjice smrti Ranka Panića, koji je na smrt pretučen na mitingu podrške Radovanu Karadžiću, drtžavni sekretar u MUP-u Vladimir Božović je rekao da će u septembru slučaj biti predat tužilaštvu

  • 2

Na Trgu Republike u Beogradu je danas obeleženo pet godina od smrti Ranka Panića koji je preminuo od povreda zadobijenih na mitingu održanom jula 2008. godine, a potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) i predsednik parlamenta Nebojša Stefanović je najavio da će do septembra istraga biti završena i imena počinioca poznata.

- To je ono što mi dugujemo, ne samo porodici Panića, već pravdi i istini u Srbiji. To je stvar za koju se SNS zalaže svim svojim bićem -rekao je Stefanović novinarima nakon što je položio venac i zapalio sveću na mestu gde je Panić pretučen.

Stefanović je naveo da je iz razgovora sa prvim potpredsednikom Vlade i liderom SNS Aleksandom Vučićem obavešten da je došlo do pomaka u istrazi iako je postojao ogroman zid ćutanja i dugo nikakvog napredka u istrazi nije bilo.

Porodica Rajka Panića, kako je naglasio, i svaka druga porodica u Srbiji ima pravo na pravdu i zato ubice Panića moraju da budu pronađene.

-Nikada se više neće i ne sme dogoditi da neko bude ubijen jer je imao hrabrosti i snage da misli drugačije od drugih - rekao je Stefanović i istakao da se to u Srbiji zauvek mora primeniti.

Drtžavni sekretar u MUP-u Vladimir Božović rekao je da je u poslednjoj godini napravljen pomak u istrazi, da je saslušan veliki broj osoba, kao i službenih lica, ali da o detaljima istrage ne može da govori.

On je istakao da će slučaj biti brzo razrešen i da će do početka septembra predmet biti predat tužilaštvu.

Panić je poginuo na protestu održanom zbog hapšenja Karadžića.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Perica

    28. jul 2013 | 20:36

    Kao vidim svi nasminkani radikali i radikali b3z b3dza su tu. Vuk dlaku menja ali cud nikada...vec debelo to osecamo na svojoj kozi.

  • zullu

    28. jul 2013 | 23:49

    Pa taj isti Božović je bio i tada na čelu policije, a ovamo vodi istragu, šatro.Sve dok su nam Božovići, Veljovići i sl. ( kojima je izgleda deda prepisao doživotno mesto u vrhu Srpskog MUP -a), crno nam se piše...CRNO.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA