Ruska služba još razmatra zahtev Snoudena

Direktor FMS Konstantin Romodanovski zatražio da se ova služba ne požuruje, s obzirom na to da ta služba po zakonu ima tri meseca za razmatranje zahteva Snoudena za privremeni azil u Rusiji, koji je on podneo 16. jula

  • 2

Ruska Federalna migraciona služba (FMS) još nije odgovorila na zahtev odbeglog američkog obaveštajca Edvarda Snoudena za privremeni azil u Rusiji, izjavio je danas direktor FMS Konstantin Romodanovski.

On je zatražio da se ne poklanja preterana pažnja toj situaciji sa Snoudenom.

- Njegov slučaj nije ekskluzivan, imamo više od 1.000 sličnih slučajeva - rekao je Romodanovski.

On je, takođe, zatražio da se FMS ne požuruje, s obzirom da ta služba po zakonu ima tri meseca za razmatranje zahteva Snoudena za privremeni azil u Rusiji, koji je on podneo 16. jula.

Pravosuđe SAD optužilo je Snoudena za odavanje tajnih podataka.

On se od 23. juna nalazi u tranzitnoj zoni moskovskog aerodroma "Šeremetjevo", gde je doputovao iz Hongkonga pošto je obelodanio da njegov bivši poslodavac - američka Nacionalna bezbednosna agencija (NSA) sprovodi program elektronskog špijuniranja.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • speedy

    1. avgust 2013 | 01:02

    gorane ne mlati

  • Goran

    1. avgust 2013 | 00:03

    Rusi razmatraju da li je Snouden jos jedna u nizu Americka navlakusa, ubacivanje spijuna u Ruske obavestajne sluzbe, njega da izruce u SAD ptestala bi medijska hajka i normalno bi se covek vratio na posao kao da se nista nije desilo, cela prica nepije vodu bar kod Rusa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA