BEZDUŠNIK: Uhapšen zbog ubistva 10.000 slonova

Kod jednog od najozloglašenijih preprodavaca u Africi nađeno je 700 kilograma slonovače. On je suočen sa optužbama za koje može da dobije samo jednu godinu zatvora

  • 0

Trgovac slonovače iz Togoa, za kojeg se sumnja da je 70-ih godina pobio više od 10.000 slonova, uhapšen je u svojoj prodavnici u prestonici Lome, saopštili su zvaničnici.

 

Vlasti su uhapsile jednog od najozloglašenijih preprodavaca slonovače u regionu. Iako Togo ima samo 50 divljih slonova, postala je glavna zemlja za izvoz kljova iz Afrike. Carinici u Hong Kongu su u poslednje 3 nedelje zaplenili dve velike količine slonovače koje su došle iz Togoa.

 

Kako je saopštilo Ministarstvo za zaštitu životne sredine, kod uhapšenog Emila N'Bukea, poznatog kao "Šef", pronađeno je 700 kilograma slonovače. Na konferenciji povodom hapšenja, N'Buke je tvrdio da je imao posebnu dozvolu za trgovinu slonovačom. Ako bude proglašen krivim, biće suočen sa kaznom zatvora od samo jedne godine.

 

 

Ovo je prvo takvo hapšenje u maloj zapadnoafričkoj državi koja je poslednjih godina postala glavna tranzitna tačka za trgovinu slonove kosti ka tržištu u Aziji, izjavio je Ofir Drori, osnivač organizacije koja je prošle godine počela da istražuje N'Bukea.

 

Zabrana trgovine slonovačkom uvedena je u svetu 1989. godine.

 

( Telegraf.rs / Tanjug)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA