Gde su crne tačke na Ibarskoj magistrali?

Crne tačke počinju već na izlazu iz Beograda, upravo kod Orlovače i naselja Meljak i Stepojevac. Jedna od najrizičnih deonica je i kod Ljiga, gde je zbog čestih nesreća policija bila prinuđena da uvede stalne kontrole

  • 3

Već godinama na deonici Ibarske magistrale kod groblja Orlovača dešavaju se teške saobraćajne nesreće, neretko sa smrtnim ishodima. Iako je Ibarska magistrala skoro celom dužinom crna tačka, ništa nije učinjeno da se makar ova deonica poboljša i time spreče buduće pogibije.

 

Deo Ibarske magistrale kod groblja Orlovača u potpunosti opravdava njen nadimak "crna magistrala", budući da je upravo ova deonica od 2009. godine odnela šest života. Ovaj put spada u jednu od najrizičnijih crnih tačaka na magistrali, a prema profesoru Saobraćajnog fakulteta Milanu Vujaniću kada god se na nekom delu puta desi više saobraćajnih nezgoda nego na drugim delovima iracionalno je govoriti da su svi vozači baš tu pogrešili.

 

Ibarska magistrala se sa razlogom naziva "crnom magistralom". Crne tačke počinju već na izlazu iz Beograda, upravo kod Orlovače i naselja Meljak i Stepojevac. Jedna od najrizičnih deonica je i kod Ljiga, gde je zbog čestih nesreća policija bila prinuđena da uvede stalne kontrole.

 

 

Prema statističkim podacima, na 14 rizičnih deonica ove saobraćajnice godišnje pogine skoro 500 ljudi. Orlovača ostaje jedan od najočiglednijih primera koliko života je moglo biti spašeno pametnijim projektovanjem i najprostijom saobraćajnom signalizacijom.

 

Sa odgovarajućom signalizacijom ili bez nje, ova deonica Ibarske magistrale je toliko nezgodna da čak i najpažljiviji vozači otvaraju četvore oči, što nažalost nije uvek dovoljno. Zato se savetuje da ako već imate bilo kakav alternativni pravac izbegavate ovakve puteve.

 

(Telegraf.rs / Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jokica

    11. avgust 2013 | 16:39

    Auuu!Alal vera za "rasvetu"!Bitno da centar Bg.opremite najmocnijim kamerama,senzorima i sl.To donosi kes,5,6 km preko 50,opasna je to stvar na saobracajnici sa tri trake u oba smera!Mnogo!A ovo,sto je rasveta na najgoroj magistrali Balkana kriminalna...to nema veze,ih,sta ce njima svetlo?!BRUKA OD DRZAVE!!!

  • stanko

    11. avgust 2013 | 20:28

    Nista se ne radi na bezbednosti u saobracaju, samo se puni budzet kaznama za sitne prekrsaje.

  • Cobi ns

    11. avgust 2013 | 17:17

    Lošim vozačima ja svuda crna tačka....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA