RASTURAJU DEMONSTRANTE: Uhapšene vođe Muslimanske braće

Neodređen broj lidera Muslimanske braće uhapšen je nakon što su egipatske snage preuzele kontrolu nad protestnim kampom sledbenika svrgnutog predsednika Morsija

  • 1

Više lidera egipatskog pokreta Muslimanska braća uhapšeno je u Egiptu, objavio je jedan od zvaničnika nakon što su bezbednosne snage počele da rasturaju demonstrante koji su tražili vraćanje svrgnutog predsednika Muhameda Morsija.

- Uhapsili smo određen broj lidera Muslimanske braće, ali je prerano da budu objavljena njihova imena - rekao je general Abdel Fatah Otman, visoki zvaničnik ministarstva unutrašnjih poslova, privatnoj TV stanici CBC.

Egipatske snage bezbednosti preuzele su u Kairu kontrolu nad jednim od dva protestna kampa pristalica svrgnutog predsednika Morsija, čiji pokret Muslimanska braća tvrdi da je u toj operaciji poginulo najmanje 600 ljudi, što vlasti demantuju.

- Broj žrtava se procenjuje na 600. Lekari kažu da ima povređenih u kritičnom stanju, od kojih će većina umreti od zadobijenih prostrelnih rana. Više od 5.000 ranjenih. Najgori masakr od puča - naveo je portparol Muslimanske braće Genad el Hadad na svom nalogu na Tviteru.

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA