NIŠ: Uhapšena braća dileri droge!

U stanu braće Aleksandra i Marka C. inspektori za suzbijanje narkomanije pronašli su pet paketića kokaina ukupne težine 128,2 grama, vagicu za merenje narkotika, četiri stotine evra i 80.000 dinara, za koje se pretpostavlja da su stečeni prodajom droge

  • 5

Aleksandar C. (36) i njegov brat Marko (30) uhapšeni su zbog dilovanja droge - saopštila je niška policija.

U njihovom stanu inspektori za suzbijanje narkomanije pronašli su pet paketića kokaina ukupne težine 128,2 grama, vagicu za merenje narkotika, četiri stotine evra i 80.000 dinara, za koje se pretpostavlja da su stečeni prodajom droge.

Kako saznaje Telegraf.rs, policija je nekoliko dana držala na oku braću, sumnjajući da niško narkomansko tržište snabdevaju kokainom.

- Danima smo ih pratili, čekajući da ih uhvatimo na delu, ali su se oni dobro čuvali. Postavili smo im zasedu ispred kuće, policajci su ih zaskočili i oni nisu imali kud, predali su se bez otpora. Pretresom njihovog stana pronađeni su narkotici i novac. Jedan deo kokaina je bio u sobi, nije bio skriven, dok je manja količina pronađena u cipelarniku u hodniku. U otvoru za dimnjak pronašli smo vagicu za merenje narkotika - kažu naši sagovornici iz istrage.

Za Aleksandrom C. je raspisana poternica jer je pravosnažno osuđen zbog krađa na godinu i tri meseca zatvora, ali je izbegavao izdržavanje kazne. Braći je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati nakon čega će sa krivičnom prijavom za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga biti privedeni na saslušanje istražnom sudiji Višeg suda.

Za poslednjih desetak dana ovo je četvrta zaplena narkotika, što je rezultat pojačane akcije niške policije na suzbijanju narkomanije. Uhapšeni su i Miloš S. (20), Kristijan P. (19) i Isa S. (18) koji su u spomen-parku "Bubanj" zasadili četiri stabljike marihuane ukupne težine 1.210 grama.

Prošlog vikenda slobode su lišeni Dean E. (40) i Lazar Š. (39) kod kojih je pronađeno 23,70 grama heroina i 1,04 grama spida. Dušan S. (28), njegova supruga Tijana (27) i njihov prijatelj Nikola M. (21), svi iz Ražnja, uhapšeni su jer su u sadili marihuanu. Policija je kod njih pronašla 1.865 grama osušene i 17.705 grama sirove marihuane.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA