UPRKOS UPOZORENJIMA: Ponovo pokradeni srpski turisti u Grčkoj!

- Letujem na Krfu, u mestu Dasia, sve je bilo dobro do sinoć, kada su lopovi upali u naše sobe i opljačkali sve naše stvari dok smo spavali. Oko 5 ujutru, u cik zore, lopovi su nam ušli u sobe - kaže Maja K.

  • 26

Iako smo pre nedelju dana objavili priču kojom smo hteli da upozorimo srpske turiste koji svoj godišnji odmor provode u Grčkoj da dobro pripaze prilikom svog godišnjeg odmora kako ne bi bili opljačkani, očigledno razbojnici u ovoj zemlji ne miruju, pa se tako redakciji Telegrafa javila Beograđanka Maja K., koja je doživela istu neprijatnost.

- Letujem na Krfu, u mestu Dasia, i sve je bilo dobro do sinoć kada su lopovi upali u naše sobe i opljačkali sve naše stvari dok smo spavali. Mi smo ovde od 13. avgusta i bilo nas je troje u sobi. Prozor sobe je bio otvoren, i oni su to iskoristili. Oko 5 ujutru, u cik zore, lopovi su nam ušli u sobe. Uzeli su ženske tašne, sa novčanicima, mušku torbicu sa dokumentima i takođe novčanikom, kao i jedan mobilni telefon. Neke stvari poput laptopa, foto-aparata i još dva mobilna telefona, nisu uspeli da uzmu, s obzirom na to da su bili sprečeni, jer je prijatelj iz sobe pored, koja je prethodno opljačkana, osetio da se nešto dešava. Nažalost, momci nisu uspeli da ih stignu, mimoišli su se za bukvalno dva minuta - kaže Maja, i dodaje da je našla torbicu sa sve praznim novčanicima, ali bez novca, u dvorištu apartmana.

- Pokušali smo da pozovemo na ukradeni telefon i dobili odgovor. Lopov se javio sa rečenicom ''What the f*** do you want'' i rekao kako će doneti telefon, ako mu damo 200 eura. Nakon toga, telefon je ostao ugašen. Policiju smo odmah kontaktirali. Došli su jutros oko 9 sati, bez imalo nade da ce moći da nam pomognu. Obratili smo se i Konzulatu, od strane koga smo zamoljeni da ''ne dižemo prašinu i da se ne nadamo razrešenju''. "Vodafon", mreža koju smo izabrali došavši u Grčku, kao i "Telenor" i lokalna policija u Dasiji, prebacuju odgovornost sa jednih na druge, ubeđujući nas da poziv ne može biti lociran, kao ni telefon. Oko 10 sati ujutru, nedaleko od apartmana, pronašli smo i mušku torbicu koja nam je ukradena, takođe bez novca, kao i kreditne kartice koje su bile u njoj - navodi opljačkana Beograđanka.

Ona napominje da je najgora njena pomisao činjenica da su lopovi ušli u sobe dok je spavali kao i da je osećaj nesigurnosti veliki, "jer niko ne želi ili ne može da pomogne".

- U ovakvim situacijama, tursitičke agencije ne prihvataju nikakvu vrstu odgovornosti, kao ni sami vlasnici apartmana, a lokalni vodiči su nemoćni. Sada sam bez novca, uništeno mi je letovanje, ali želim da upozorim svoje sugrađane koji planiraju da u ostatku sezone provredu ovde, da otvore četvore oči, jer veoma lako mogu da prođu kao ja. Policija je, pored obaveze i volje da pomogne, jako loše organizovana i ima ih jako malo - zaključuje Maja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar Petrovic

    21. avgust 2013 | 17:49

    A kakva bi trebala da je odgovornost agencija? U tekstu se ne kaze kako su lopovi usli i da li ima ikakve odgovornosti vlasnika ali stvarno sta agencija ima sa tim? Moze jedino da sledece godine ne uzima taj smestaj u zakup ako sumnja da lopovi imaju veze sa vlasnijo , u sta uopste ne verujem. Ja sam u Milanu opljackan u metrou. I sta sam trebao, da tuzim agenciju ili metro posto se tamo desilo? Ma ite molim vas.

  • Izujedase me komarci

    21. avgust 2013 | 17:52

    Opljackali su ih nasi ljudi,koji "sljakaju" u Grckoj godinama. Upadaju u hotelske sobe i na jahte...

  • rista

    21. avgust 2013 | 18:37

    nisu oni jos naisli na prave srbe... noge bih im polomio pa neka onda uskacu u kolicima kroz prozor.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA