Selaković: Suđenje Miškoviću kao primer za buduće procese

- Suđenje i predmet protiv vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića moraju da budu primer svakom budućem suđenju u Srbiji - kaže ministar pravde

  • 1

Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković izjavio je danas da suđenje i predmet protiv vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića moraju da budu primer svakom budućem suđenju u Srbiji.

- To očekuju svi građani u Srbiji, da vide kako teče nešto što bi možda neko nazvao suđenjem veka - rekao je Selaković, gostujući u "Jutarnjem programu" TV Pink.

Povodom odlaganja pripremnog ročišta u slučaju protiv Miškovića, Selaković je upitao kome je i da li je od koristi građanima Srbije organizovana opstrukcija na početku tog suđenja, ako advokati u toku istrage kažu “čekamo da suđenje što pre počne, jer znamo da je naš klijent nevin, jer znamo da ćemo dokazati njegovu nevinost, odnosno da ćemo opovrgnuti tvrdnje, optužbe da je kriv”.

Selaković je podsetio da su u prethodnom periodu takva suđenja pred mnogim sudovima, pa i pred posebnim odeljenjem, bili maratonski procesi koji su trajali po šest sedam ili osam godina, a na kraju su bile izrečene kazne koje nisu zadovoljile javnost, dok su troškovi tih suđenja bili višemilionski.

- Tu nešto nije bilo u redu - ocenio je Selaković, i dodao da možda nije bila u redu optužnica ili sud.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sladjana

    22. avgust 2013 | 12:42

    Tokom avgusta se, uglavnom, rade pritvorski predmeti. Mišković nije važniji od ostalih koji očekuju da zaštite neko svoje pravo pred sudom. Uostalom, nagađam da je Mišković radio sve u skladu sa zakonskim rešenjima koja su za njegove potrebe usvajali političari. Prema tome, verujem da bi trebalo uhapsiti politički vrh iz prethodnog vremena koji mu je krojio "zakonske uslove" na osnovu kojih je kupio celu Srbiju. I na kraju, nespojivo je sa funkcijom da ministar pravde ovako komentariše rad pravosuđa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA