3

LIDL: Srbija povoljna za investiranje

Nemački trgovinski lanac trenutno kupuje zemljište za markete na domaćem tržištu. Do sada su već kupili zemljište u Valjevu, Subotici, Novom Sadu, Zrenjaninu, Nišu, Smederevu i u Beogradu

Izgled Lidl supermarketa u Nemačkoj
Foto: Wikipedia

Nemački trgovinski lanac Lidl trenutno kupuje zemljište za markete na srpskom tržištu, a Srbiju ocenjuje kao zemlju povoljnu za investiranje.

– S obzirom na to da smo u Srbiji krajem 2010. godine registrovali naše preduzeće, naglašavamo da se nalazimo u fazi ekspanzije i kupovine zemljišta za naše markete – izjavila je Jovana Krstić iz sekretarijata za nekretnine Lidla u Srbiji.

Ona je rekla da dosadašnji rezultati ekspanzije tog trgovinskog lanca predstavljaju nastavak ulaganja u srpsko tržište, što je dokaz da su Srbiju prepoznali kao zemlju povoljnu za investiranje.

U Lidlu su potvrdili da su do sada kupili zemljište za markete u Valjevu, Subotici, Novom Sadu, Zrenjaninu, Nišu, Smederevu, kao i u Beogradu, ali nisu mogli da odgovore na pitanje na kojim tačno lokacijama se nalaze ta zemljišta.

– U ostalim gradovima širom Srbije aktivno radimo na realizaciji kupovine zemljišta – rekla je Krstić.

U Lidlu navode i da nisu u mogućnosti da preciziraju mogući datum otvaranja marketa u Srbiji.

Lidlova politika poslovanja u Evropi je kupovina više zemljišta i istovremeno otvaranje više objekata. Takav način poslovanja preuzet je i u Srbiji – izjavila je ona.

Prema ranijim najavama zvaničnika Vlade Srbije, Lidl bi prve markete u Srbiji trebalo da otvori sledeće godine, a u prvoj fazi planirano je otvaranje 15 maloprodajnih objekata od 2.000 kvadrata u 15 srpskih gradova.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Investicije, lidl, Srbija, Zemljište
Popularni komentari
 • И
  Ивановић Никола

  Lidl je zakon cela evropa kupuje u lidl radnjama,ko nije bio u lidl nezna o cemu se prica

 • x
  xoxo

  A kada Ikea dolazi?

 • M
  Miki

  Kada dodje Lidl svi ovi nasi ima da bankrotiraju, i To sa Vecinom nasih produkta sa jevtinom cenom.

foto dana

video dana