LIDL: Srbija povoljna za investiranje

Nemački trgovinski lanac trenutno kupuje zemljište za markete na domaćem tržištu. Do sada su već kupili zemljište u Valjevu, Subotici, Novom Sadu, Zrenjaninu, Nišu, Smederevu i u Beogradu

  • 3

Nemački trgovinski lanac Lidl trenutno kupuje zemljište za markete na srpskom tržištu, a Srbiju ocenjuje kao zemlju povoljnu za investiranje.

- S obzirom na to da smo u Srbiji krajem 2010. godine registrovali naše preduzeće, naglašavamo da se nalazimo u fazi ekspanzije i kupovine zemljišta za naše markete - izjavila je Jovana Krstić iz sekretarijata za nekretnine Lidla u Srbiji.

Ona je rekla da dosadašnji rezultati ekspanzije tog trgovinskog lanca predstavljaju nastavak ulaganja u srpsko tržište, što je dokaz da su Srbiju prepoznali kao zemlju povoljnu za investiranje.

U Lidlu su potvrdili da su do sada kupili zemljište za markete u Valjevu, Subotici, Novom Sadu, Zrenjaninu, Nišu, Smederevu, kao i u Beogradu, ali nisu mogli da odgovore na pitanje na kojim tačno lokacijama se nalaze ta zemljišta.

- U ostalim gradovima širom Srbije aktivno radimo na realizaciji kupovine zemljišta - rekla je Krstić.

U Lidlu navode i da nisu u mogućnosti da preciziraju mogući datum otvaranja marketa u Srbiji.

- Lidlova politika poslovanja u Evropi je kupovina više zemljišta i istovremeno otvaranje više objekata. Takav način poslovanja preuzet je i u Srbiji - izjavila je ona.

Prema ranijim najavama zvaničnika Vlade Srbije, Lidl bi prve markete u Srbiji trebalo da otvori sledeće godine, a u prvoj fazi planirano je otvaranje 15 maloprodajnih objekata od 2.000 kvadrata u 15 srpskih gradova.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ивановић Никола

    27. avgust 2013 | 16:34

    Lidl je zakon cela evropa kupuje u lidl radnjama,ko nije bio u lidl nezna o cemu se prica

  • Miki

    27. avgust 2013 | 12:30

    Kada dodje Lidl svi ovi nasi ima da bankrotiraju, i To sa Vecinom nasih produkta sa jevtinom cenom.

  • xoxo

    27. avgust 2013 | 13:18

    A kada Ikea dolazi?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA