Bez dogovora sa poljoprivrednicima

Poljoprivrednici iz južnog Banata koji su nezadovoljni otkupnim cenama pšenice, kukuruza i suncokreta nisu uspeli da se dogovore sa ministrom Rasimom Ljajićem

  • 1

Nezadovoljni poljoprivrednici iz južnog Banata nisu postigli dogovor o otkupnim cenama sa ministrom Rasimom Ljajićem. Očekuje se odluka o blokadama.

Poljoprivrednici su nezadovoljni otkupnim cenama pšenice, kukuruza i suncokreta i očekivali su da se danas dođe do rešenja njihovih problema. Njihov protest na putu Pančevo-Beograd traje od srede, a kako nema dogovora očekuje se da će nastaviti blokade puta traktorima u trajanju od dva sata, uz pauze od sat vremena, sve dok im se ne ispune zahtevi.

Oni su želeli da sa nekoliko stotina traktora u protestnoj vožnji dođu ispred Vlade Srbije i svoje zahteve za rešavanje problema predaju premijeru Ivici Dačiću i vicepremijeru Aleksandru Vučiću, ali ih je policija zaustavila na ulazu u Pančevo. Poljoprivrednici su blokirali i pančevačku i luku na Dunavu i silose kompanije Graneksport iz Pančeva i podržali blokadu uljara u Zrenjaninu i Novoj Crnji.

Oni traže da prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić suzbije kartelsko ponašanje u industriji ulja i dogovaranju otkupne cene suncokreta. Traže i da otkupna cena suncokreta bude 45 dinara za kilogram, dodatni otkup za potrebe Robnih rezervi 200.000 tona pšenice ovogodišnjeg roda po ceni od 20 dinara za kilogram, kao i otkup 200.000 tona kukuruza po ceni od 18 dinara za kilogram.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Makarije

    31. avgust 2013 | 04:17

    Neka sačekaju novog minista poljoprivrede, možda se nađe rešenje,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA