VUČIĆ: Rešenje za ratare u naredna dva dana

- Vlada ne može da se meša u određivanje cene. Mi pokušavamo da razgovoramo sa uljarima da oni malo manje zarade kako bi i poljoprivrednici nešto zaradili - rekao je vicepremijer

  • 24

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će država učiniti sve da pomogne poljoprivrednicima i da očekuje rešenje u naredna dva dana.

- Vlada ne može da se meša u određivanje cene. Ali ono što mi radimo jeste da pokušavamo da razgovoramo sa uljarima da oni malo manje zarade kako bi i poljoprivrednici nešto zaradili - rekao je Vučić.

On je dodao da je danas razgovarao s predstavnicima poljoprivrednika i da su razgovoru prisustvovali odlazeći ministar poljoprivrede Goran Knežević i kandidat za tu funkciju Dragan Glamočić.

Vučić je ocenio i da su poljoprivrednici uvereni da država čini sve što je u njenoj moći da im pomogne, ali i da očekuje rešenje do petka.

Nezadovoljni poljoprivrednici blokiraju puteve, tražeći veće otkupne cene žitarica.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kuljanin

    2. septembar 2013 | 13:17

    Kada pogledamo ko su nam bili ministri poljoprivrede prethodnoj deceniji, dobro nam je poljoprivreda I u ovakvom stanju u kakvom je trenutno. Jedan ministar poljoprivrede je u pritvoru, jedan se sumnjiči da je u njegovom mandatu dozvoljeno jednom tajkunu da uveze veliku količinu GMO sojine sačme, i na tom poslu zaradi velike pare, a meso od stoke koja je hranjena GMO sojinom sačmom je završilo u prodavnicama i pojeli su ga građani Srbije, a šte reći o Dušanu Petroviću ili Slobodanu Milosavljeviću koji je dugo vremena bio ministar trgovine, a spominje se kao jedan od ljudi koji su bili na platnom spisku Miroslava Miškovića. Oni su vodili računa o tome da donose zakone koji će ići na ruku njima bliskim tajkunima, a nisu imali vremena, ili nisu hteli, da naprimer malo prekontrolišu robne rezerve, i onda nemamo čemu da se čudimo, već treba da smo srećni, što je pored ministara kao što su Dragin, Petrović, Dulić Marković i Milosavljević, išta ostalo u tim robnim rezervama.

  • Magdalena

    2. septembar 2013 | 13:46

    Zanimljivo je da svi koji imaju neki problem, obracaju se Vucicu i sve nade polazu u njega. Verujem da ce pomoci ratarima koliko god to bude u njegovoj moci.

  • sitni paor

    2. septembar 2013 | 13:27

    U prethodnoj deceniji su prilikom dodela subvencija favorizovni samo veliki poljoprivredni proizvođači, pa tako npr. pravo na subvencije po grlu stoke nije imao sitan poljoprivredni proizvođač koji proda 9 tovljenika, jer je minimum bio 10 tovljenika da bi imao pravo na subvencije. Vučić je prvi političar koji pokazuje želju da u istu ravan stavi i sitne i krupne poljoprivredne proizvođače, jer nekom sitnom paoru više znače subvencije na osnovu 9 tovljenika, nego bogatom zemljoposedniku, subvencije na 900 tovljenika.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA