Sirija zahvalila Putinu na podršci

- Predsednik je zatražio od mene da prenesem njegovu zahvalnost Putinu zbog njegove pozicije tokom Samita G20 - rekao je ministar spoljnih poslova Sirije Valid el Mualem

  • 6

Ministar spoljnih poslova Sirije Valid el Mualem preneo je danas na početku svoje posete Moskvi zahvalnost sirijskog predsednika Bašara el Asada ruskom predsedniku Vladimiru Putinu zbog podrške koju mu je pružio u razgovoru sa svetskim liderima na Samitu G20 prošle nedelje.

- Predsednik je zatražio od mene da prenesem njegovu zahvalnost Putinu zbog njegove pozicije tokom Samita G20 - rekao je Mualem na početku susreta sa ruskim kolegom Sergejom Lavrovom, preneo je AFP.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova ranije je saopštilo da će u središtu razgovora dvojice zvaničnika biti "svaka dimenzija situacije u Siriji i oko nje".

Mualem, koji je i potpredsednik sirijske vlade, od početka krize u Siriji u martu 2011. godine u Rusiji je boravio više puta, a poslednji put krajem februara ove godine.

Sastanak dvojice ministara odvija se u kritičnom trenutku, budući da su SAD najavile mogućnost "ograničenog" vojnog udara na sirijski režim zbog tvrdnji da je upotrebio hemijsko oružje, koje je najpre iznela sirijska opozicija.

Rusija se protivi vojnoj intervenciji u Siriji, a ruski predsednik Vladimir Putin rekao je na prošlonedeljnom samitu G20 da će Moskva pomoći Damasku u slučaju strane agresije.

Putin, kao i sirijski režim, smatra da su hemijsko oružje upotrebili ekstremisti kako bi isprovocirali stranu intervenciju protiv Damaska i tvrdi da bi vojni udar na Siriju bez odobrenja UN bio protivzakonit.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    9. septembar 2013 | 11:42

    Putin pocinje da podrzava diktatore jer i on, s obzirom koliko dugo je na vlasti, polako postaje ta kategorija. Ne vreujem da se bas mnogo zasikirao za sirijski narod, isto kao i Obama, svi gledaju samo interese...

  • AVNOJ

    9. septembar 2013 | 14:27

    ...putinu treba dodelit nagradu za mir i da je najveci covek pocetka ovog stoljeca!!! Ziveo putin i ruski narod

  • AVNOJ

    9. septembar 2013 | 14:24

    Putine hvala i od svih slavena koji jos nisu pod propagandom izlapeli! Pravda da pobedi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA