Ovo je najbogatija Kineskinja, ima 8,3 milijarde $

Jang Huijan, ćerka osnivača firme za nekretnine Country Gardens, godinama je među najbolje stojećim biznismenima u ovoj zemlji

  • 13

Blago njoj!

Najbogatija žena u Kini je Jang Huijan, ćerka osnivača firme za nekretnine Country Gardens čije bogatstvo iznosi 8,3 milijardi dolara.

U najmnogoljudnijoj zemlji trenutno živi 315 milijardera.

Kada je preuzela od oca upravljanje firmom, bila je prva na listi najbogatijih Kineza, a sada se nalazi na petom mestu, prema Hurun report, koji pravi godšnju listu najbogatijih ljudi u Kini.

Hurun report je naveo da je rast vrednosti akcija doprineo da se ove godine broj Kineza čija se imovina procenjuje na najmanje milijardu dolara poveća sa 64 na 315, u poređenju sa prethodnom decenijom, kada nije postojao nijedan.

Zahvaljujući skoku akcija, prvih pet Kineza na listi udvostručio je svoje bogatstvo, a jedna od četiri osobe od 1.021 sa spiska najbogatijih Hurun reporta zaradila je bogatstvo od nekretnina.

Hurun navodi da je 559 bogataša sa liste u prethodnih godinu dana zabeležilo rast bogatstva, dok je kod 252 biznismena ono opalo.

Kina ima najviše milijardera posle Sjedinjenih Američkih Država.

(Telegraf.rs/ Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA