Ban Ki Mun: Asad počinio zločine protiv čovečnosti

- Sirijski predsednik Bašar al-Asad odgovoran za "zločine protiv čovečnosti - izjavio je generalni sekretar UN Ban Ki Mun i dodao da se pravdi moraju privesti odgovorni za rat u Siriji

  • 15

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki Mun izjavio je danas da je sirijski predsednik Bašar al-Asad odgovoran za "mnoge zločine protiv čovečnosti".

Ban Ki Mun je izrazio uverenje da će u izveštaju stručnjaka Ujedinjenih nacija, koji će biti objavljen sledeće nedelje, biti zaključeno da je hemijsko oružje bilo korišćeno u Siriji, premda u njemu neće biti navedeno ko je izveo napad.

On u izjavi novinarima za napad nije okrivio Asadov režima, ali je rekao da je sirijski lider "počinio mnoge zločine protiv čovečnosti". Generalni seketar UN je rekao da se pravdi moraju privesti odgovorni kad rat u Siriji bude završen.

Ban je izneo procenu UN da je 1.400 ljudi ubijeno u napadu hemijskim oružjem u pregrađu Damaska 21. avgusta. Šef istražnog tima UN Ake Selstrom u ponedelak bi trebalo da Banu preda izveštaj o upotrebi hemijskog oružja.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    13. septembar 2013 | 21:00

    А шта друго амерички слуга да изјави?! Срам те било исцеђени лимуну!

  • Kiko

    13. septembar 2013 | 20:54

    Sisaj k...c vise taj UN radi sve sto USA ima politiku prema tome... banana organizacija, ako se pogleda istorija odluka un, nijedna nije u suprotnosti USA... MRS BAN KI MUNE

  • Okinava

    13. septembar 2013 | 21:01

    Tako je,Ban,vezi konja gde ti gazda kaze :-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA