NIGERIJA: Napad na studentski dom, desetine mrtvih

Teroristi grupe Boko Haram ušli su u internat Poljoprivrednog fakulteta u Gudžbi i otvorili vatru na studente - koji su spavali

  • 0

Pripadnici ekstremističke grupe Boko Haram napali su rano jutros studentski dom u Nigeriji i, prema prvim izveštajima, ubili desetine ljudi, javljaju agencije.

- Teroristi grupe Boko Haram ušli su u internat Poljoprivrednog fakulteta u Gudžbi i otvorili vatru na studente - koji su spavali, rekao je Agenciji Frans pres portparol nigerijske vojske Lazarus Eli. On je dodao da još nema podataka o žrtvama.

Molima Idi Mato, s Poljoprivrednog fakulteta, rekao je agenciji Asošiejtid pres da je u napadu ubijeno do 50 ljudi, dok je oko 1.000 studenata uspelo da pobegne. Mato je dodao da su napadači bili zapalili zgradu i da snage bezbednosti još pronalaze tela.

Fakultet se nalazi na jugoistoku Nigerije, oko 40 kilometara od poprišta sličnog napada prošle sedmice u gradu Damaturu.

Pripadnici Boko Harama, preobučeni u vojnike, postavili su u utorak blokadu na lokalnom putu na severoistoku Nigerije i izvlačili su putnike iz vozila i ubijali ih. U tom napadu je ubijeno više od 140 ljudi.

Boko Haram je mreža radikalnih islamista, koja je 2009. godine počela oružanu pobunu protiv države. U poslednje dve godine je u napadima tog pokreta, povezanog sa Al Kaidom, ubijeno skoro 2.000 ljudi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA