Promocija albuma Vila Filozofina u Mikser hausu (FOTO) (VIDEO)

U Mikser hausu će 2. oktobra biti održana promocija albuma "Vila Filozofina" koji je rok kritičar Peca Popović nazvao najboljim ženskim izdanjem na prostoru bivše Jugoslavije

  • 0

Dugoočekivana promocija albuma "Vila Filozofina" zakazana je za 2. oktobar u Mikser hausu od 19 časova. Pred publikom i medijima biće predstavljen izvanredan album koji je do sada već pobrao brojne pohvale.

 

Publika će imati prilike da vidi i spot za pesmu "Tim", drugi singl s albuma, čiju je režiju potpisao koautor pesme Đorđe Miljenović - Sky Wikluh. Kroz ovo uzbudljivo veče prisutne će voditi prepoznatljivi vokal Vile Filozofine - Julianne Boroš.

 

Sa njom će nastupiti Nevena Filipović (vokal i klavijature), Jelena Rančić (vokal), Nenad Trajković (bubnjevi), Novak Savić (bas gitara) i Dejan Hasečić (el. gitara). Kao specijalni gosti nastupiće producent i aranžer albuma Aleksandar Sedlar (el./ak. gitara) i Sky Wikluh (vokal, u pesmi "Tim").

 

 

Iza autorskog projekta "Vila Filozofina" stoji Julianna Boroš, prepoznatljiva po svom specifičnom vokalu i svestrana interpretatorka jazz, pop-rock, rege i r'n'b muzike. Na Jelen DemoFestu u Banja Luci 2012. godine osvojila je specijalnu nagradu žirija, interpretirajući prvi put široj javnosti autorsku muziku s albuma "Vila Filozofina", koji je objavljen u junu 2013. godine.

 

Autor tekstova i muzike je Julianna Boroš, a koautor u tri pesme, aranžer i producent je Aleksandar Sedlar. Ostali saradnici na albumu su Marko Kuzmanović, Igor Malešević, Branko Bošković, Nikola Demonja Jr., Strahinja Banović, Miloš Petrović, Sanja Stojanović, Dragan Đorđević, Milan Prokop, Đorđe Miljenović i Akademski hor "Collegium musicum".

 

 

Pred nama je celovito i inovativno umetničko delo koje unosi svežinu na našu muzičku scenu, pružajući publici mogućnost da uživa u žanrovski diverzifikovanim numerama koje je najlakše podvesti pod etiketu progresivnog roka.

 

Snažne kompozicije sa virtuoznim izvođenjem vrsnih muzičara i prožimajući tekstovi koji zadiru u našu svakodnevnicu dok pitaju i odgovaraju na naše unutrašnje nedoumice, harmonično su objedinjeni u aranžmanima i kroz produkciju Aleksandra Sedlara. Moćno muzičko tkanje i intimna naracija pesama Julianne Boroš ruka su koja slušaoca pouzdano vodi kroz muzičku bajku.

 

Zato ne čudi da je naš poznati rok kritičar Peca Popović prokomentarisao da je, uz Josipin "Dnevnik jedne ljubavi" i Viktorijin "Verujem", ovo najbolji ženski album snimljen na postoru bivše Jugoslavije.

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA