ALBAHARI: Marihuanu dekriminalizovati!

- Pokazalo se da je upotreba alkohola i duvana za društvo mnogo štetnija i u smislu zavisnosti koje izazivaju po korisnike i u smislu kriminalnog delovanja po javni red i mir - smatra pisac David Albahari

  • 16

U okviru kulturne manifestacije "Dani Čarobne knjige" organizovane povodom 10 godina od postojanja ove izdavačke kuće, pisac David Albahari predstavio je dve zbirke kratkih priča "Male priče" i "Krava je usamljena životinja".

 

Tom prilikom Albahari je govorio o kulturi svojim pripovetkama, ali i tome zašto je njegova izjava "da je borba za legalizaciju marihuane neprestana", jedna od najcitiranijih.

 

- Za dekriminalizaciju sam marihuane, kao i prostitucije, kao što se zalažem i za svaku vrstu slobode - objasnio je David: - Pokazalo se da je upotreba alkohola i duvana za društvo mnogo štetnija i u smislu zavisnosti koje izazivaju po korisnike i u smislu kriminalnog delovanja po javni red i mir od kanabisa. Ova supstanca ima sasvim drugačije dejstvo - smiruje i spušta. Ne podstiče strasti kod ljudi, kao ove druge legalno dozvoljene supstance - objasnio je književnik, dodajući i da bi država imala koristi od legalizacije marihuane, jer bi pre svega postigla kontrolu kvaliteta na tržištu.

 

(Telegraf.rs / Izvor: Naše novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare car

    30. septembar 2013 | 18:29

    Pa sistem ni ne zeli da budemo mirni i smireni jer u tom stanju mozemo da uvidimo koliko je ovaj sistem namesten da svi zivimo ko robovi i stoka. Kad se covek probudi, onda su oni ugasili a humanost pobedila.

  • Strava

    30. septembar 2013 | 19:04

    Ivane Popoviću, ne lupaj. Prvo, David Albahari ima srpsko i kanadsko državljanstvo, a ne izralesko. Drugo, informiši se malo. U Izraelu su mnogo liberalniji po mnogo čemu nego u, recimo, Italiji. A što se tiče uništavanja hrišćanstva - kakvog patrijarha, vladike, popove i vernike imamo, ne treba nam niko da nas uništi. Sve ćemo mi to sami.

  • JNA*

    30. septembar 2013 | 18:34

    Svaka cast majstore!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA