Potraga za zlatom u Kuršumliji!

Tri kompanije koje posluju u Srbiji dobile su pravo da istražuju plemenite metale na teritoriji Kuršumlije, a najatraktivnija je ruda zlata

Zlato u reci, zlatna groznica

Foto: geocaching.com

Tri kompanije koje posluju u Srbiji dobile su eksplotaciono pravo da istražuju plemenite metale na teritoriji kuršumlijske opštine, među kojima je najatraktivnija ruda zlata koja se traži na više lokacija.

Prema informacijama Telegrafa, već nekoliko meseci kanadska kompanija registrovana u Beogradu pod nazivom “Dunav mineralas” u ataru sela Degrmen izvodi radove na pronalaženju plemenitih metala, među kojima se pretpostavlja da ima najviše zlata.

Istovremeno, još dve kompanije na prostoru kuršumlijske i bruske opštine dobile su od nadležnih ministarstava Vlade Srbije pravo da istražuju da li na ovim prostorima ima plemenitih metala.

Inače, kompanija “Dunav minerals” je prošle godine na teritoriji opoštine Medveđa pronašla zlatne rezerve koje se procenjuju na 78 tona.

(B. R.)

Tagovi: Kuršumlija, Potraga, Zlato
Najnoviji komentari
 • P
  Pop

  Nama će da ostane hiljade tona smeća kad stranci povade zlato,zato nemojmo da kukamo

 • S
  Suzics

  Mi imamo sumu u degrmu nadam se samo da ne istrazuju na nasoj zemlji jer to ne ni smeli. Ali vec sam posla da istrazujem. Moju dedovinu ne sme niko taknuti

 • с
  стрептомицин

  Распродаја Србије се наставља. Види ли неко разлику између претходних(жутих) и ових актуелних на власти? Нема је. За истог газду раде, против Срба и Србије. Гласали сте, сада ево вам.

 • d
  dr. dare

  Bravo srbi, predajte strancima sve sto iole valja. Mi sigurno nemamo kompetentne firme za exploataciju.

Pogledajte sve komentare

Vesti

Sport

foto dana

Jetset

video dana

Zanimljivosti

Život & Stil