Ispovest autorke bestselera Mi deca sa stanice ZOO

Nova knjiga govori o godinama koje su usledile nakon perioda lutanja oko železničke stanice u blizini berlinskog zoološkog vrta

  • 3

Tri i po decenije od objavljivanja bestselera "Mi deca sa stanice ZOO" - ispovesti tinejdžerke koja je prodavala svoje telo da bi se drogirala u Berlinu 70-ih godina, autorka i junakinja romana Kristijana Felšerinov, napisala je autobiografiju.

Nova knjiga, pod naslovom "Kristijana F. Moj drugi život", koja će biti predstavljena na predstojećem Sajmu knjiga u Frankfurtu, govori o godinama koje su usledile nakon perioda lutanja oko železničke stanice u blizini berlinskog zoološkog vrta.

- Malo je onih koji su verovali da ću doživeti 51. godinu. Mnogi su mi govorili: ako nastaviš ovako, nećeš doživeti 40 - kaže Kristijana u video snimku postavljenom na internet sajtu na kojem se promoviše njena autobiografija.

Kristijana je odrasla u siromašnoj četvrti zapadnog Berlina. Trpela je nasilje oca koji ju je zlostavljao. Nakon razvoda roditelja, počela je da se druži s društvom koje se okupljalo oko železničke stanice pored zoološkog vrta. Sa 12. godina je konzumirala marihuanu, a sa 13. je već bila navučena na heroin. Počela je i da se prostituiše kako bi plaćala drogu.

Godine 1978, susret sa dvoje novinara "Šterna" biće presudan. Njena priča je skrenula pažnju na svet za koji većina ljudi nije znala da postoji ili ga je ignorisala.

Tri godine kasnije, "Mi deca sa stanice zoo" dobiće i svoju filmsku verziju.

U svojoj novoj knjizi, koju je napisala uz pomoć novinarke Sonje Vuković, govori o godinama koje je provela u Grčkoj i Holandiji, rođenju svog sina Filipa 1996, kog joj je socijalna služba oduzela, o odvikavanju od droge i ponovnom posrtanju.

Kristijana je već 20 godina na metadonu i boluje od hepatitisa C. Uprkos brojnim ožiljcima koji joj je život naneo, njeno lice je uspelo da zadrži deo nekadašnje svežine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • getsbi

    6. oktobar 2013 | 16:01

    Ovaj film mi je kao klincu zauvek izbio iz glave pomisao da uzmem neku drogu, (trava nije droga)

  • Lana

    6. oktobar 2013 | 16:50

    Posle ove knjige kad sam bila klinka nije mi bilo dobro. Svima nam je bilo IN pusiti marihuanu ali nakon Zoo-a nista mi vise od toga nije padalo na pamet...

  • djux

    6. oktobar 2013 | 21:35

    Knjiga mora kao lektira u sedmi ili osmi razred. To je knjiga za otreznjenje, posle citanja izbija (normalnima) pomisao na konzumiranke bilo kakvih opijata. Citao sam je pre jedno 25 godina, a dan danas pamtim kakav prezir se stvorio prema drogama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA