ZBOG UBISTVA POLICAJCA: Pljačkaši banke osuđeni na po 40 godina zatvora

Tokom sudskog postupka Igor Kahvedžić (24) i Borislav Delić (34) pravdali su se da su bili pijani i drogirani kad su ubili policajca Sašu Cvetića tokom pljačke Komercijalne banke 2011.

  • 16

Igor Kahvedžić (24) i Borislav Delić (34) koji su prilikom pljačke Komercijalne banke na Karaburmi sredinom oktobra 2011. godine ubili policajca Sašu Cvetića, osuđeni su danas u Višem sudu u Beogradu na po maksimalnih 40 godina zatvora.

Sudija Zorana Trajković rekla je da je tokom postupka dokazano da su izvršili krivično delo, kao i da ne postoje olakšavajuće okolnosti za dvojicu osuđenih.

- Nastradao je policajac i to na obavljanju poslova bezbednosti - rekla je sudija u obrazloženju presude, koja je protekla bez incidenata.

Kahvedžić i Delić su, podsetimo, 20. oktobra prošle godine upali u Komercijalnu banku u Ulici Marije Gregoran i pokušali da je opljačkaju. Međutim, policajci Slobodan Cvetić i njegov kolega Miodrag Filipović, zajedno sa klijentom banke Bojanom Gajićem, pokušali su da ih zaustave.

Oni su tada zapucali na njih. Prvo su ranili Gajića, a kada mu je u pomoć pritrčao Cvetić, otvorili su vatru i na njega i njegovog kolegu. Cvetić je preminuo nekoliko dana kasnije, dok su se dvojica ranjenih oporavila od povreda.

Tokom sudskog postupka, Kahvedžić i Delić pravdali su se da su zločin počinili pijani i drogirani.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ssasa

    17. oktobar 2013 | 11:18

    Bravo,samo tako nastavite. Neka trunu u zatvoru

  • Vlada

    17. oktobar 2013 | 11:25

    E sad ima li tu pravde, 40 godina naravno i treba da ga nauce pameti i njega i druge ali sta sa onima koji su osudjeni zbog ubistva na 4,5 ili 6 godina. Zato Srbijo i korumpirane Sudije za ubistvo bilo kakvo ili silovanje nista ispod 20 godina i kraj, kraj , kraj uvedite malo zakon u toj zemlji ako se uopste moze tako nazvati. Pozdrav!!!!!!!

  • LAZU SVE

    17. oktobar 2013 | 11:45

    Sad ce apelacione dzukele da se povampire i da pomognu ubicama ! 40:2=20 uz dobro vladanje eto ih za 12 god napolju...u americi bi bila boca i laku noooc idu da pajkeee

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA