Privrednici u Kraljevu: Zemljotres načinio štetu od 2,8 miliona evra, od pomoći ni traga

Oko 190 firmi, čiji su objekti ili mašine oštećeni u zemljotresu koji je pogodio Kraljevo pre tri godine, danas veoma teško posluje, ali sa ogromnim dugovima. Ugašeno je sedamdesetak firmi - kaže predsednik Inicijativnog odbora privrednika Miroslav Milošević

  • 3

Štetu od zemljotresa koji je pre tri godine pogodio Kraljevo imala su 264 privredna subjekta, a procenjuje se na oko 2,8 miliona evra, rečeno je na sastanku Inicijativnog odbora privrednika u Kraljevu koji su pretrpeli štete u zemljotresu.

Predsednik Inicijativnog odbora privrednika Miroslav Milošević rekao je da je posle tri godine od zemljotresa sada potpuno jasno da od pomoći nema ništa.

- Pokušali smo da iniciramo sve institucije i odgovorne u lokalnoj i državnoj vlasti, ali odgovora nikad nije bilo. Zadnji dopis sa zahtevom za pomoć uputili smo Odeljenju za vanredne situacije u Kraljevu, koji je prosleđen Štabu za vanredne situacije koji prema našim saznanjima uopšte to nisu razmatrali - rekao je on Tanjugu.

Prema njegovim rečima, zainteresovanost za problem privrednih subjekata koji su pretrpeli štetu od zemljotresa ne postoji kod lokalne vlasti.

- Blizu 70 firmi je u ove tri godine izbrisano iz APR-a, a ostalih 190, čiji su objekti ili mašine oštećeni u zemljotresu, danas veoma teško posluje, ali sa ogromnim dugovima koji su sve više narastali u poslednje tri godine - kaže Milošević.

On je istakao da je pomoć bila potrebna u nekoliko aspekata − novcu, materijalu, ali i ostvarivanju poslovno-tehničke saradnje.

Oštećene firme, pre zemljotresa, zapošljavale su skoro hiljadu Kraljevčana, a danas je broj zaposlenih manji za najmanje trećinu radnika.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesalomivi

    17. oktobar 2013 | 22:21

    Ljudima nije jasno da zive u banditskoj zemlji

  • Tutor

    17. oktobar 2013 | 22:56

    Obratite se Toplici Spasojeviću. Neću ja iz svog dzepa da vam plaćam naknade, kad vam radnici rade za plate ispod svakog ljudskog dostojanstva. Jedino je u Srbiji zagarantovani lični dohodak duplo manji od minimalnog.

  • IB500

    18. oktobar 2013 | 14:45

    Gde van je osiguranje , jeste li u opste osigurani. Traziti pomoc je lako ali platiti je tesko.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA