Šabić: Gugl od sledeće nedelje snima u Srbiji

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić potvrdio je da će vozilo ove kompanije od sledeće sedmice početi snimanje

  • 2

Kompanija Gugl najverovatnije će sledeće sedmice započeti sa snimanjem ulica i objekata Beograda i drugih mesta u Srbiji kako bi i srpske gradove ubacio u projekat Gugl strit vju (Google Street View).

Rodoljub Šabić, poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, objasnio je da je konkretno vreme početka snimanja stvar poslovne politike Gugla koji će o tome sam obavestiti javnost.

- U komunikaciji, za koju se može reći da je za ovakve prilike trajala kratko, ali koja je, ipak, morala potrajati nekoliko meseci, Guglu je skrenuta pažnja na neophodnost poštovanja standarda zaštite privatnosti, odnosno obrade podataka o ličnosti. Postavio sam sasvim konkretne uslove koji se odnose pre svega na obavezu prethodnog obaveštavanja o snimanju na određenom području, na isključenje mogućnosti obrade podataka sa bežičnih internet konekcija i na anonimizaciju podataka o ličnosti na snimcima koji će biti učinjeni dostupnim javnosti - piše u saopštenju Rodoljuba Šabića.

On je dodao da je Gugl i formalno potvrdio da prihvata te uslove i da će ih poštovati, ali i da će on nezavisno od takvih dobrih očekivanja, zadržati pravo da interveniše, ako za to bude potrebe. Podsetimo, vozilo koje se koristi za ovaj projekat viđeno je u Beogradu u Ulici kraljice Natalije 15. oktobra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Makarije

    18. oktobar 2013 | 15:04

    Neka snime i rupe na putevima da beograd put zakpi,

  • Bivsi

    18. oktobar 2013 | 14:07

    Bas me nerviraju te cenzure na kojima drzava insistira. Pa to sto se vidi na street view moze se videti i svskog dana na ulici, u prolazu svako moze da gleda, treba da se snimi sve sto se vidi. Ono sto ne treba da se vidi ne treba ni da bude vidljivo sa ulice. Ne znam sta je tu sporno...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA