PAK: Političari u BiH nesposobni, treba ih kazniti!

- Ukoliko političari ne rade posao za koji su izabrani trebalo bi naći način da za to budu sankcionisani - kazala je Pak, koja je i ranije zagovarala kažnjavanje bosanskih političara, predlažući da im se zabrane putovanja u države članice EU

  • 5

Bosna i Hercegovina je poslednja zemlja u regionu po sprovođenju reformi neophodnih za približavanje Evropskoj uniji, za šta su odgovorni političari u toj zemlji, koji bi trebalo da snose posledice zbog takvog stanja, izjavila je izvestilac Evropskog parlamenta za BiH Doris Pak.

Pak je u Sarajevu rekla da je "lično duboko razočarana trenutnim blokadama u BiH, proisteklih iz nesposobnosti stranačkih lidera da pronađu rešenje za sprovođenje presude Evropskog suda za ljudska prava u slučaju "Sejdić-Finci", prema kojoj i nacionalne manjine imaju pravo da se kandiduju za najviše državne funkcije.

Ona je ocenila da je taj slučaj samo još jedan dokaz da ništa ne funkcioniše kako bi trebalo, preneli su mediji.

- Presuda "Sejdić-Finci" samo je sinonim za konstataciju da se u BiH ništa ne pomera unapred - kazala je Pak.

Pak je ocenila da bi ceo problem mogao da bude rešen lako i brzo, ako bi za to postojala politička volja i zapitala se da li BiH ikada može da postane članica EU, ako bi za svaki problem trošila toliko vremena kao u slučaju "Sejdić-Finci".

- Ukoliko političari ne rade posao za koji su izabrani trebalo bi naći način da za to budu sankcionisani - kazala je Pak, koja je i ranije zagovarala kažnjavanje bosanskih političara, predlažući da im se zabrane putovanja u države članice EU.

Napomenula je da EU nema prave mehanizme za kažnjavanje političara, osim uskraćivanja sredstava iz IPA fondova, od čega opet najveću štetu imaju građani i društvo.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebojsa

    19. oktobar 2013 | 23:53

    Za ovu je najbolje Dodik rekao: Ja pored Doris Pak prodjem ko pored kioska...

  • Saka

    19. oktobar 2013 | 23:33

    Nabsilu terate Srbe i Hrvate da zive sa bosnjacima pa sta ocekujete?

  • marko

    19. oktobar 2013 | 23:53

    Ova je umislila da je Hitler a da je ovo 1941.Vestica koja uzima novce od albanaca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA